100M Dash Regler

Løbere konkurrerer i 100- meter-løb deltager i en af ​​de hurtigste konkurrencer i atletik. En typisk 100-meter løb er afsluttet i cirka 10 sekunder. Regler for 100- meter-løb bestemmes af Den Internationale Sammenslutning af atletikforbund , det styrende organ i atletik. Heats

hver otte deltagere i et 100-meter konkurrence , en separat varme afholdt. Heats er foreløbige racer der anvendes til at indsnævre feltet , indtil kun otte deltagere tilbage, på hvilket tidspunkt en sidste løb afholdes

Seeding

Deltagere i 100 - meter-løb er oprindeligt seedet baseret på tidligere præstationer i løbet af året . Efter de første indledende løb, er såning bestemmes baseret på resultater i løbet af heats. IAAF mandater zig -zag metode til såning. I henhold til denne metode er de øverste frø i særskilte heats. De næsthøjeste rangerede konkurrenter placeres derefter i heat , og det fortsætter , indtil alle deltagere er blevet placeret. For eksempel, for et felt med 24 deltagere , nummer et frø ville blive placeret med frø nummer seks, syv, 12, 13 , 18, 19, 24 , antallet - to frø ville blive placeret med frø nummer fem, otte , 11, 14, 17 , 20 og 23, og nummer tre frø ville blive placeret med frø nummer fire , ni , 10, 15, 16, 21 og 22
< br . > Placement

Konkurrenter i 100- meter-løb er i første omgang placeret tilfældigt. Efter den første runde af heats , separat trækker afholdes . Den top- fire konkurrenter i hvert heat lodtrækningen om banerne tre, fire, fem og seks . De næste to konkurrenter trækker for banerne syv og otte . De to laveste frø derefter tegne for banerne et og to .
The Start

Atleter forberede 100- meter-løb ved at påtage startposition. I startpositionen , skal hver atlet sætte sine fødder i startblokken . Atletens hænder og mindst én knæ skal røre jorden. Når den officielle annoncerer "Set ", alle atleter skal afhente deres knæ og samtidig holde deres hænder på jorden. Løbere derefter starte når den officielle fyrer start pistol. Atleter , der flytter inden starten pistolen er affyret vurderes en tyvstart . Efter den første tyvstart , eventuelle efterfølgende tyvstart resulterer i en diskvalifikation for at atlet .
Salg The Finish

Deltagerne løber indtil de krydser målstregen. Hvem krydser målstregen først er erklæret som vinder . Før resultaterne bliver endelig , løbsledelsen kontrollere, at deltagerne forblev i deres tildelte baner for hele løbet. Enhver atlet, der løber ud af den tildelte bane er diskvalificeret .