Belmont Park Trainer Trends for et vindende efterårsmøde

Belmont-efterårsstævnet er hjemsted for mange topstalde, da banens 28-dages løbsplan bygger bro mellem slutningen af ​​Saratoga og Breeders' Cup-ugen i begyndelsen af ​​november.

Det syv uger lange møde åbnede den 16. september og producerede en spændende første fire-dages uge. Selvom ingen enkelt træner skilte sig ud, kan handicappere stadig finde ledetråde andre steder, når de forsøger at tyde de bedste stalde at satse på.

Linda Rice – Foto med tilladelse fra NYRA

Belmonts åbningsuges 39 løb blev vundet af 29 forskellige trænere, hvor ingen enkelt træner vandt mere end tre løb.

De førende var Todd Pletcher (3-til-13), Linda Rice (3-til-9) og Tom Morley (3-til-5). Fire trænere åbnede stævnet med to sejre hver — Chad Brown (2-til-21), Christophe Clement (2-til-17), Rudy Rodriguez (2-for-10) og Wayne Potts (2-til-5).

I den gruppe kan du se, at det var en kold start for nogle forventede at blive førende trænere som Brown, Pletcher og Clement, mens det var en varm start for Rice, som gik 3-til-7 i snavsløb for 43 %, Morley, hvis gennemsnitlige gevinstpris fra hans tre vindere var $22,30, og Potts, der udnyttede begrænsede muligheder for at vinde et par hovedbaneløb, inklusive et 2-årigt- gammel race.

Vi forventer dog, at trænerne Brown, Pletcher og Clement vil stige til toppen af ​​stillingen inden for kort tid.

Brun, Pletcher indstillet til at tage ansvaret

Ved det nyligt afsluttede Saratoga-stævne var det Brown og Pletcher, der førte vejen 1-2 i stillingen, som de ofte gør med 41 sejre til Brown til 31 til Pletcher. Som forventet var Brown kongen af ​​stævnet på græsset med 26 græssejre (25 %), mens Pletcher toppede alle trænere i hovedbanesejre med 23 (27 %). Pletcher førte også alle trænere på Saratoga i 2-årige sejre med 13. Disse tendenser med Brown vinder løb på græs og Pletcher vinder løb på jord og med 2-årige forventes at fortsætte denne sæson i Belmont.

Brown vandt træningstitlen ved Belmont efterårsstævnet i 2020 med 22 sejre, mens Pletcher blev tredje med 15. De andre fremtrædende trænere sidste år var Clement, som blev nummer to med 16 sejre , mest på grønsværen, og Mike Maker , der vandt 14 løb. Clements stald har udmærket sig ved de seneste Belmont-stævner og forventes at fortsætte med at gøre det til oktober. I Makers tilfælde kan tingene ryste lidt anderledes ud. Han fokuserede mere på den første halvdel af Saratoga-stævnet og gearede derefter sin stald op til det nyligt afsluttede Kentucky Downs-stævne. I oktober vil han dele sit fokus mellem Belmont og Keeneland mere end de andre og kan have problemer med at nå sidste års Belmont-sejrtotal. Maker gik 1-til-7 åbningsuge.

Pas på Mott runners on turf

Det er klart, at du kan få meget at vide om, hvem der vil have størst succes i Belmont i efteråret fra samme stævne sidste år, såvel som Saratoga-stævnet, der går videre. En træner at se er Bill Mott , der netop har afsluttet det måske mærkeligste stævne i sin Hall of Fame-karriere i Saratoga, hvor den normalt græstætte træner vandt respektable 15 løb, men var 2-til-48 (4%) på græsset. For handicappere skulle dette signalere, at Mott har en ladefuld tørrer klar til at gå, som ikke har udtømt deres betingelser som deres rivaler fra for eksempel Maker-laden. Mott har en stald af kvalitetsgræsløbere, og de vil begynde at vinde før end senere.

McGaughey er endnu en træner at se

Shug McGaughey – Foto med tilladelse fra NYRA

Den anden træner til at satse på græsset denne sæson vil være Shug McGaughey , baseret på hans resultater fra Saratoga og Belmont sidste efterår, da han gik 9-til-32 for at føre alle trænere i sejrsprocent med 28% og 72% ITM. Shug var god på græsset i Spa for andet år i træk, hvilket signalerede, at endnu et stort Belmont-efterårsstævne kunne være på vej. Han vandt allerede sit første stævneløb på græstæppet i åbningsugen.

Efteråret er ikke et fokustidspunkt i New York for nogle seriøse stalde, og handicappede bør være opmærksomme på nogle toptrænere, der måske ikke forventes at vinde så meget lokalt, som de gøre på andre tidspunkter af året. De to, der kommer til at tænke på, er Steve Asmussen og Brad Cox . Belmont-efterårssæsonen er et græstæppecentreret stævne, men Asmussen var 0-til-13 på græstæppet ved Saratoga, og han sender ofte sine bedste jordheste og sin hovedrytter Ricardo Santana, Jr. til Keeneland. Som et resultat gik Asmussen 1-til-28 ved Belmont-efterårsstævnet i 2020. Cox vil i mellemtiden også lægge meget af sit fokus på Churchill og Keeneland. Cox-heste løb respektabelt i Belmont sidste efterår, men han havde kun 24 startere og fire vindere.

Trænere klarer sig bedre i Belmont end Saratoga

Endelig, nogle New York-trænere konkurrerer ikke i Saratoga, som de kan i Belmont på grund af de forskellige løbs kaliber i konditionsbøgerne. Lader, der vinder mange hævdede løb og/eller træner en flok New York-avler, klarer sig bedre i Belmont. I denne gruppe er trænere Jorge Abreu (6-til-39, 15 % i Saratoga, men 6-til-29, 21 % i Belmont efteråret 2020) og Orlando Noda (5-for-44, 11% hos Saratoga, men 7-for-26, 27% hos Belmont efteråret 2020). Der er også Charlton Baker , som afsluttede Saratoga-stævnet i brand, mens han stille og roligt satte en rekord på 8-til-29, 28 % i spaen.