Tips og tendenser til at vinde i Oaklawn Park

Nogle af landets bedste vintersportsløb er allerede begyndt i Midtvesten med åbningen af ​​Oaklawn Park-stævnet i sidste uge. Stævnet tilføjede 10 løbsdage for at øge sit vinterløb til 66 løbsdage frem til 8. maj.

Oaklawn kan prale af store marker, stærke punge og gode betting-løb. Det daglige løb i Oaklawn bør være et fokuspunkt for handicappere til vinterløbssæsonen. Takket være spilindtægter fra Oaklawns kasino vil punge på Hot Springs, Arkansas-banen være de højeste i landet denne vinter.

En anden ændring er, at Oaklawn kører tre dage om ugen, fredag-søndag - i stedet for fire dage om ugen. Udstillingsdagen for stævnet er Arkansas Derby (G1) Day den 2. april – fem uger ude fra Kentucky Derby (G1).

Oaklawn – Foto udlånt af Coady Photography / BloodHorse

Datoerne for Oaklawns lukrative 3 år gamle serie blev ændret for at imødekomme den nye tidsplan. Smarty Jones er indstillet til 1. januar, efterfulgt af Southwest (G3) den 29. januar og Rebel (G2) den 26. februar.

Oaklawn, som ikke har nogen græsbane, kører de fleste løb på tre distancer, 6 furlongs, 1 mile og 1 1/16 miles. Jordbanen er en 1-mile oval med to forskellige mållinjer – den traditionelle mållinje og en alternativ mållinje ved den 16. stang, der fungerer som mål for mileløb. Den anden mållinje har gjort en væsentlig forskel for Oaklawn-handicaperne i 1-mile-løb, hvilket har øget den samlede succesrate for midterste stolper og gjort udvendige porte næsten lig med indvendige stolper, hvilket tidligere altid var fordelagtigt næsten hele tiden på Oaklawn-ruterne .

Send positionsbiases

For at få et handicappet ben op ved stævnet, lad os starte med at se på nogle skævheder i postpositionen. Der har været en mærkbar udvendig flow til mange af Oaklawn-løbene de seneste to sæsoner, især i spurter og på 1 1/16 miles. I de løb var udvendige stier at foretrække på mange dage. Det var ikke ualmindeligt at se nøjagtige som 12-11 eller 8-9. Udendørsture kan trives ved stævnet, bortset fra 1-mile-distancen, så de udefrakommende løbere ikke længere handicapper toss outs, som de kunne have været i de sidste år.

Oaklawn-ruterne har spillet anderledes på distancerne 1 1/16 miles og 1-mile (alternativ mållinje). På 1 1/16-mile-ruter har heste fra inde-, mellem- og uafgjorte træk haft lignende sejrsprocenter. Det så vi også i 6-furlange spurter. Dette er nøglen, fordi udefrakommende heste i Oaklawn to-turn løb har en tendens til ikke at blive satset så meget. Det betyder, at der er masser af udvendigt tegnede tilbudsoverlejringer at finde i 1 1/16-mile-løb.

Supert Stock – Arkansas Derby – Foto med tilladelse fra Oaklawn Park

1-mile race factor

Dette har dog ikke været sandt på en mile, hvor heste, der knækker fra post 1-6 har domineret siden 2020. Der var et kraftigt fald i effektivitet fra post 7 På en mile kom kun 16 % af vinderne fra post 7 og ud. Indlæg 1-6 vandt med et gennemsnit på 14 % stykket. Heste der brød fra post 7-12 vandt med et gennemsnitligt klip på 5 %.

6-furlong indlæg

I postpositionsstatistikken for 6 furlongs har heste fra alle dele af startporten hele vejen ud til post 12 vundet med lignende procenter, hvilket indikerer, at banen spillede retfærdigt i spurter . Denne virkelighed er endnu et slag mod chancerne for hestespillere, der kun satser inde på heste hos Oaklawn fra deres svundne år med mental kondition, og fortæller dem, at udefrakommende poster aldrig vinder hos Oaklawn. Statistikken fortæller den virkelige historie. Imidlertid viser de ingen reel skævhed mellem indvendige, midterste og udvendige træk ved 6 furlongs. Heste fra indepost 1-4 vandt med et gennemsnit på 12 % hver. Mellemposter 5-8 vandt med et gennemsnit på 10% stykket. Heste fra udeposterne 9-12 vandt med et gennemsnit på 10 % hver.

Løbestile

Lad os nu skifte til præferencer for løbestil. Oaklawns vinderprofil i årevis indikerer, at heste og pressere med tidlig fart, der løber på eller inden for to længder af føringen, har den foretrukne løbestil på hver af Oaklawns tre mest almindeligt kørte distancer, 6 furlongs, 1 mile og 1 1/16 miles.

Dette skyldes sandsynligvis Oaklawn-banens layout på 1 mil og relativt korte strækløb sammenlignet med andre spor (med et endnu kortere strækløb på en mile).

Ifølge statistikker, der går tilbage til 2018, er 6 furlongs en god distance for frontløbere, som nyder godt af en vinderprocent på omkring 30 % (den sjældent løbe 5 ½ furlong) afstanden er endnu mere hastighedsfremmende med 38 % wire-to-wire). På ruter blev omkring 23 % af alle 1-mile-løb vundet wire-to-wire. Omkring 28 % af 1 1/16-mile-løbene blev vundet wire-to-wire.

Der er nu mere end fem måneders fantastisk løb på Oaklawn Park-stævnet, så overse ikke denne vinter-/forårssæson af høj kvalitet. Faktor Oaklawns fremherskende skævhed i dit handicap, og du vil have en stor fordel i forhold til mange af dine medhestespillere. Held og lykke og nyd mødet i Oaklawn!