Følg sportrends for at blive på toppen i Oaklawn Park

Nogle af landets bedste vintersportsløb er klar til at vende tilbage til Midtvesten med åbningen af ​​Oaklawn Park-stævnet fredag ​​(22. januar).

Oaklawn Park kan prale af store marker, stærke punge og gode betting-løb. Det daglige løb i Oaklawn er på niveau med det dirtrace, der afvikles overalt på denne tid af året og bør derfor være et fokuspunkt for handicappere til stævnet, der varer til og med den 1. maj.

For at få et handicapben op ved stævnet, lad os starte med at se på nogle postposition bias på Oaklawn, som selvfølgelig ikke har nogen græstørvsløb og kører størstedelen af ​​sine løb kl. tre distancer, 6 furlongs, 1 mile og 1 1/16 miles på hovedbanen.

Oaklawn snavsbanen er en 1-mile oval med to forskellige mållinjer – den traditionelle mållinje og en alternativ mållinje ved den 16. stang, der fungerer som mål for mile. løb. Den anden mållinje har faktisk gjort en stor forskel for Oaklawn-handicaperne i 1-mile-løb, hvilket har øget den samlede succesrate for midterposter og gjort udvendige porte næsten lig med indvendige stolper, hvilket tidligere altid havde været fordelagtigt for næsten alle. tiden i Oaklawn-ruterne.

Søgelyset var måske mere end nogensinde før på Oaklawn sidste år, da COVID-19-pandemien lukkede møder over hele landet. Det efterlod Oaklawn og et par andre spor i slutningen af ​​marts og april.

Tilbagekaldelse af 2020 udenfor flow

Kan du huske tendenserne fra sidste års stævne? Kan du huske, at der i store dele af sidste års Oaklawn-stævne var en mærkbar udvendig flow til mange af løbene, især i spurter og på 1 1/16 miles? I de løb var udvendige stier at foretrække på mange dage. Det var ikke ualmindeligt at se nøjagtige som 12-11 eller 8-9. Udendørs ture trivedes ved stævnet, med undtagelse af kilometerdistancen.

I Oaklawn-ruterne i 2020 spillede løbene meget forskelligt på distancerne 1 1/16 miles og 1 mile, som bruger den alternative første mållinje. På 1 1/16-mile ruter havde løb en tendens til at vise den gavnlige udvendige flow, der ofte herskede under dele af sæsonen. Dette førte til lignende sejrsprocenter for heste fra inde-, mellem- og udvendige remiser, svarende til hvad vi så i spurter. Dette er nøglen, fordi udefrakommende heste i Oaklawn to-turn løb har en tendens til ikke at blive satset så meget. Det betyder, at der er masser af udvendigt tegnede tilbudsoverlejringer at finde i 1 1/16-mile-løb.

Ved 1 mile, sker det hele indefra

Dette var dog ikke rigtigt på én mile, hvor heste, der brød fra post 1-6 fuldstændig dominerede Oaklawn i 2020. Der var et kraftigt fald i effektivitet fra posten. 7. På 1 mile kom kun 16% af vinderne fra post 7 og ud. Indlæg 1-6 vandt med et gennemsnit på 14 % stykket. Heste, der brød fra post 7-12, vandt med et gennemsnitligt klip på kun 5%.

RELATERET: Oaklawn Park Preview:Stakes har aldrig været højere

Ved 6 furlongs hjælper postpositioner ikke meget

I postpositionsstatistikken for 6 furlongs vandt heste fra alle dele af startporten hele vejen ud til post 12 for lignende procenter i 2020, hvilket indikerer, at banen spillede overvældende fair i Oaklawn-sprints. Denne virkelighed er endnu et slag mod chancerne for hestespillere, der kun satser inderside-heste hos Oaklawn på grund af svundne år med konditionering, at outside-poster aldrig vinder. Statistikken fortæller dog den virkelige historie, og de viser ingen skævhed mellem inde, midterste og udvendige træk ved 6 furlongs. Heste fra indepost 1-4 vandt med et gennemsnit på 12 % hver. Mellemposter 5-8 vandt med et gennemsnit på 10% stykket. Heste fra udeposter 9-12 vandt med et gennemsnit på 10%.

Foretrukne løbestile favoriserer ikke tættere

Lad os nu skifte til præferencer for kørestil. Oaklawns vinderprofil i årevis indikerer, at heste og pressere med tidlig fart, der løber på eller inden for to længder af føringen, har den foretrukne løbestil på hver af Oaklawns tre mest almindeligt kørte distancer, 6 furlongs, 1 mile og 1 1/16 miles.

Ifølge statistikker, der går tilbage til Oaklawn-stævnet i 2018, er 6 furlongs den bedste distance for frontløbere, som nyder godt af en vinderprocent på omkring 30 % (de sjældent kørte 5 ½ - langdistance er endnu mere hastighedsfremmende, hvor 38 % af vinderne går wire-to-wire). På ruter blev omkring 23 % af alle 1 mile-løb vundet wire-to-wire, og omkring 28 % af løbene på 1 1/16 miles blev vundet wire-to-wire.

Der er mere end tre måneders fantastisk løb forude ved den kommende Oaklawn Park-sæson, så overse ikke dette årlige vinter-/forårsmøde af høj kvalitet. Faktor Oaklawns fremherskende skævhed i dit handicap, og du vil have en stor fordel i forhold til mange af dine medhestespillere. Held og lykke, og nyd mødet i Oaklawn!