Regler for fodbold (fodbold).

Fodbold (Fodbold) er en af ​​de ældste sportsgrene i verden og dermed; det er også en af ​​de mest anerkendte. Det internationale spils højdepunkt kommer i form af verdensmesterskabet i fodbold. Der er også turneringer såsom EM, Copa America og African Cup of Nations. Indenlandsk kommer de stærkeste ligaer fra England (English Premier League), Spanien (La Liga), Italien (Serie A) og Tyskland (Bundesligaen). I dele af verden er sporten også kendt som fodbold.

Genstand for spillet

Målet med fodbold er at score flere mål end din modstander inden for en 90 minutters spilletid. Kampen er delt op i to halvlege af 45 minutter. Efter de første 45 minutter vil spillerne tage en 15 minutters hvileperiode kaldet halvleg. De anden 45 minutter genoptages, og ethvert tidspunkt, der anses for passende til at blive tilføjet af dommeren (overtid) vil være i overensstemmelse hermed.

Spillere og udstyr

Hvert hold består af 11 spillere. Disse består af en målmand og ti udespillere. Banedimensionerne varierer fra hver jord, men er omkring 120 yards lange og 75 yards brede. På hver bane vil du have en 6 yard boks ved siden af ​​målmundingen, en 18 yard boks, der omgiver 6 yard boksen og en midtercirkel. Hver halvdel af banen skal være et spejlbillede af den anden med hensyn til dimensioner.

Grundlæggende er det udstyr, der er nødvendigt til en fodboldkamp, ​​bane og fodbold. Derudover kan spillere blive fundet iført fodboldstøvler med nitter, skinnebensbeskyttere og matchende strimler. Målmændene vil desuden bære polstrede handsker, da de er de eneste spillere, der må håndtere bolden. Hvert hold vil have en udpeget kaptajn.

Scoring

For at score skal bolden gå ind i din modstanders mål. Hele bolden skal over stregen, for at det er et legitimt mål. Et mål kan scores med en hvilken som helst del af kroppen bortset fra hånden eller armen op til skulderen. Selve målet består af en ramme, der måler 8 fod høj og 8 yard bred.

At vinde spillet

For at vinde skal du score flere mål end dine modstanderes. Hvis resultaterne er lige efter 90 minutter, ender kampen uafgjort bortset fra i pokalkampe, hvor kampen kan gå til forlænget spilletid og endda straffesparkskonkurrence for at afgøre vinderen. Spillere skal bruge deres fødder til at sparke bolden og det er forbudt at bruge deres hænder bortset fra målmænd, der kan bruge en hvilken som helst del af deres krop inden for 18-yard-feltet (hvoraf mere kan findes i næste afsnit).

Regler for fodbold (fodbold)

• En kamp består af to halvlege på 45 minutter med en pause på 15 minutter imellem.
  • Hvert hold kan have minimum 11 spillere (inklusive 1 målmand, som er den eneste spiller, der har lov til at håndtere bolden inden for 18 yards feltet), og der kræves minimum 7 spillere for at udgøre en kamp.
  • Marken skal være lavet af enten kunstgræs eller naturgræs. Størrelsen på pladserne må variere, men skal være inden for 100-130 yards lange og 50-100 yards brede. Banen skal også markeres med en rektangulær form rundt om ydersiden, der viser sig uden for rammerne, to seks yard kasser, to 18 yard kasser og en midtercirkel. En strafplads placeret 12 yards fra både mål og midtercirkel skal også være synlig.
  • Bolden skal have en omkreds på 58-61cm og have en cirkulær form.
  • Hvert hold kan navngive op til 7 erstatningsspillere. Udskiftninger kan foretages på et hvilket som helst tidspunkt af kampen, hvor hvert hold maksimalt kan foretage 3 udskiftninger pr. I tilfælde af at alle tre udskiftninger bliver foretaget, og en spiller må forlade banen på grund af skade, vil holdet være tvunget til at spille uden en erstatning for den pågældende spiller.
  • Hver kamp skal omfatte en dommer og to assisterende dommere (linjedommere). Det er dommerens opgave at fungere som tidtager og træffe alle beslutninger, der skal træffes, såsom overtrædelser, frispark, smid ind, straffe og tilføjet til tiden i slutningen af ​​hver halvleg. Dommeren kan til enhver tid i kampen rådføre sig med de assisterende dommere vedrørende en afgørelse. Det er assistentdommerens opgave at spotte offside i kampen (se nedenfor), kaste ins for begge hold og også assistere dommeren i alle beslutningsprocesser, hvor det er relevant.
  • Hvis kampen skal gå til forlænget spilletid som følge af, at begge hold er lige i en kamp, ​​tilføjes 30 minutter i form af to halvlege på 15 minutter efter de tildelte 90 minutter.
  • Hvis holdene stadig er lige efter forlænget spilletid, skal der afholdes straffesparkskonkurrence.
  • Hele bolden skal krydse mållinjen, for at den kan udgøre et mål.
  • For overtrædelser begået kan en spiller modtage enten et gult eller rødt kort afhængigt af overtrædelsens sværhedsgrad; dette kommer ned til dommerens skøn. Det gule er en advarsel, og et rødt kort er en fyring af den pågældende spiller. To gule kort er lig med et rødt. Når en spiller først er udvist, kan de ikke erstattes.
  • Hvis en bold går ud af spil fra en modstander på en af ​​sidelinjerne, gives den som et indkast. Hvis den går ud af spil fra en angriber på basislinjen, er det et målspark. Hvis det kommer fra en forsvarende spiller, er det et hjørnespark.

Offside-reglen i fodbold

Offside kan kaldes, når en angrebsspiller er foran den sidste forsvarsspiller, når afleveringen er spillet igennem til vedkommende. Offsideområdet er designet til at afskrække spillere fra blot at hænge rundt om modstanderens mål og vente på en aflevering. For at være onside skal de placeres bag den sidste forsvarsspiller, når bolden spilles til dem. Hvis spilleren er foran den sidste forsvarsspiller, anses han for at være offside, og frispark til det forsvarende hold vil blive kaldt.

En spiller kan ikke tages offside på egen banehalvdel. Målmanden tæller ikke som forsvarsspiller. Hvis bolden spilles baglæns, og spilleren er foran den sidste forsvarsspiller, anses han for ikke at være offside.