Sportsarkivet – Hestevæddeløb du kan spille på

Hestevæddeløbssporten går mange århundreder tilbage. Kort efter at mennesket lærte at tæmme hesten, blev det indset, at heste kan bruges som køretøjer til væddeløbskonkurrencer. Kort efter ville mennesket stille alt, hvad der blev anset for værdifuldt på det tidspunkt, som et middel til kompensation for at vælge den tabende hest.

Igennem århundrederne har folk deltaget i en eller anden form for konkurrence, der involverede heste, lige fra vognløb til springturneringer; ridesport var ved at blive et stort marked. Værdien af ​​hestevæddeløb over hele kloden er vokset til at blive anslået til over 110 milliarder dollars. Det er gambling karakteren af ​​hestevæddeløb, der har affødt forskellige typer af væddeløb og forskellige væddemålsmetoder.

Der er fire populære typer væddeløb:

Jomfruløb

Dette løb er indgangspunktet for heste, der ønsker at gøre det store. Jomfruløbet er for heste, der ikke har vundet et løb, deraf udtrykket "jomfru". Det er normalt, men ikke nødvendigvis det løb, hvor en hest tager sin første pung med hjem. Hvis en hest ikke vinder et jomfruløb, vil hesten højst sandsynligt gå på pension. En af de mest berømte jomfruheste i historien var Zippy Chippy, som tjente over $30.000 i præmier, men aldrig vandt et løb i 100 starter.

Hævløb

Hævde løb er ikke for de let-at-være-kvalme typer. Programmerne viser salgspriserne for deltagende heste og krav om køb fremsættes før posttid. Du forpligter dig med andre ord til at købe FØR løbet, og du ejer hesten efter løbet, vinder eller taber. En af de mest succesrige heste var Furthest Land, som blev hævet af Ken Ramsey for $35.000 i oktober 2008.   Furthest Land vandt 7 ud af 11 løb og blev den anden hest til at vinde et verdensmesterskab efter netop at være blevet hævet.

Tillægsløb

Tilskudsløb er for de heste med lignende egenskaber baseret på objektive forhold. Nogle af disse tilstande inkluderer normalt hestens vægt, køn, alder og resulterende løbetid over en given distance. Jockeys erfaring kan også være en faktor. Heste, der ikke opfylder nogle af disse forhold, må bære mindre vægt. Disse heste er ikke til salg som i skadeløbene. Fuldblods væddeløbshestmester, Zenyatta, vandt et 1-1/16 mile løb med 3 og 1/2 længder i Hollywood Park den 15. december 2007.

Indsatsløb

American Pharoah efter at have vundet Preakness Stakes 2015

Stakes-løb er for de bedste konkurrenter i hestevæddeløbsindustrien. Høje punge og øjeblikkelig berømmelse er normalt forbundet med vinderne af stakes-løb. Udtrykket "handicap" omtales ofte i forbindelse med indsatsløb og bruges til at definere vægtkvoter som bestemt af banens løbssekretær, hvis mål er at udligne oddsene i et forsøg på at skabe en strammere konkurrence, hvilket normalt fører til højere indtægter for alle involverede. Nogle af de mest berømte stake-heste er heste, der har vundet Triple Crown, som består af Kentucky Derby, Preakness Stakes og Belmont Stakes. Blandt listen over disse berømte heste er de seneste, amerikanske Pharoah i 2015, Affirmed i 1978, Seattle Slew i 1977 og selvfølgelig Secretariat i 1973.

For mere viden og information om hestevæddeløb, besøg venligst www.williamhill.us, en førende kilde til hestevæddeløb og væddemål.