Jorge Vargas, Jr.
Rudy Rodriguez
Orb—Lady On Holiday, ved Harlan's Holiday

2021 Kentucky Derby Preps:Withers Stakes

Når vejen til det 147. Kentucky Derby ruller fremad, ser US Racing tilbage på historien om mange af de forberedende løb, der nu tilbyder kvalifikation peger på Run for the Roses ved Churchill Downs den 1. maj.

The$250.000 Withers Stakes (G3) ved Akvædukt på lørdag er en af ​​de ældste indsatser for 3-årige, der konkurreres i landet. Løbet blev opkaldt efter New Yorks forretningsmand, hesteejer og opdrætter, og en gang Monmouth Park-ejer David Dunham Withers, som ejede 1890-vinderen af ​​løbet, King Eric.

Først udbudt på New Yorks væddeløbskalender i 1874, er Withers blevet kørt på fem forskellige baner - Jerome Park, Morris Park, Jamaica Race Course, Belmont Park og nu Aqueduct . Det blev ikke bestridt i 2011, men blev bragt tilbage på kalenderen for 2012 og har været en fast bestanddel som en tidlig New York Kentucky Derby (G1) forberedelse siden.

Gotham Stakes og Aprils Wood Memorial

Løbet giver Road to the Derby-point for at gøre porten til Run for the Roses – 10-4-2-1 til de fire bedste. Indtil videre er vinderen helt klart blandt de bedre kandidater til at komme til startporten i Louisville i betragtning af, at 10 andre ligger på en syvendeplads på den nuværende liste med 10 point hver.

The Withers har været en stærk indikator for både næste måneds Gotham Stakes (G3) og aprils Wood Memorial (G2), men generelt har det ikke haft meget indflydelse på nogen af Triple Crown løb for nylig, selvom det historisk kan prale af nogle berømte navne på vinderlisten.

Aristides vandt løbets anden løb i 1875, før han bar roserne, og andre bemærkelsesværdige løbere med deres navne i historiebøgerne som Withers-vindere er Duke of Magenta, Tyrant, Hannover , Domino, Colin, Sir Barton, Man o'War, Blue Larkspur, Johnstown, Count Fleet, Polynesian, Hill Prince, Native Dancer, Jaipur, Dr. Fager, Bold Reasoning, Key to the Mint, Housebuster, Dixie Brass og Bernardini .

Max Player

For et år siden vandt Max Player dette løb, før han nåede indgangen til alle tre COVID-19-omrokade Triple Crown-løb, hvor han hentede en tredjedel i Belmont Stakes (G1) og en femteplads i Derby and the Preakness (G1).

Polarhvirvelen og snestormen, der greb store dele af det østlige USA i denne uge, inklusive New York, forventes at være forbi lørdag, men det bliver koldt med temperaturer, der sandsynligvis ikke vil nå toppen 40 grader. The Withers er blevet kort som eftermiddagens ottende løb med en posttid på 16:25. ET.

For at mindske risikoen og mindske spredningen af ​​COVID-19 kræver staten New York i øjeblikket, at alle racerbaner kører uden tilskuere, og at det væsentlige personale og ansatte kører efter streng sundhed og sikkerhedsretningslinjer. Et begrænset antal ejere, der er licenseret af staten, har i øjeblikket tilladelse til at deltage i live-væddeløb den dag, hvor deres hest er tilmeldt.

For tredje år er løbet blevet forlænget med en sekstendedel af en mile fra 1 1/16 miles til 1 1/8 miles.