Autentisk kåret som årets hest; Brad Cox vinder First Eclipse Award som toptræner

Brad Cox stjal showet igen og vandt sin første Eclipse Award som landets toptræner torsdag aften, og to af hans heste blev kronet som divisionsmestre, Essential Quality (2-årig mand) og Monomoy Girl (ældre kvinde).

For et par måneder siden udlignede Cox Breeders' Cup-rekorden ved at vinde fire mesterskabsløb på Keeneland den 6.-7. november.

Cox slog i lidt af en forargelse den fire gange Eclipse Award-vindende træner Bob Baffert, hvis heste vandt fire Eclipse Awards, inklusive Horse of the Year med Authentic, der vandt Kentucky Derby (G1) og Breeders' Cup Classic (G1).

Årets hest er normalt den mest eftertragtede pris i fuldblodsvæddeløb, men COVID-19-pandemien ændrede drastisk stakes tidsplan rundt, og testede træningsevnerne hos de bedste i branchen.

Cox, der er hjemmehørende i Louisville, Kentucky, steg til toppen af ​​bunken med det bedste år i sin karriere, idet han vandt 216 løb fra 903 startere med en indtjening på $18,9 millioner – anden blandt alle trænere.

I Breeders’ Cup sadlede Cox disse vindere:Monomoy Girl (BC Distaff); Knicks Go (BC Dirt Mile); Essential Quality (BC Juvenile); og tante Pearl (BC Juvenile Hoppeføl). Og for at tænke, så er Essential Quality en tidlig Derby-favorit, der bliver klar til sin 3-årige kampagne.

Authentic vandt fem ud af syv starter i 2020 og afsluttede sin karriere med en 2¼-længde gate-to-wire-sejr over staldkammeraten Usandsynlig i BC Classic. Føllet vandt Derbyet den 5. september (besejrede Belmont Stakes og Travers-vinderen Tiz the Law) og sluttede på andenpladsen efter hoppefølet Swiss Skydiver i Preakness den 3. oktober. Authentic blev også kåret til top 3-årig Mand.

Authentic modtog 224 af de 238 stemmer afgivet af medlemmer af National Turf Writers and Broadcasters, National Thoroughbred Racing Association og Daily Racing Form.

"Vi er så beærede og taknemmelige for at vinde Årets hest," sagde ejeren af ​​Spendthrift Farm B. Wayne Hughes. "Dette er en stor milepæl for Spendthrift og for vores fantastiske partnere hos MyRaceHorse, Madaket Stables og Starlight Racing."

Cox fik i alt 106 stemmer til Bafferts 69; Hall of Famer Steve Asmussen blev tredje 44 stemmer.

Irad Ortiz, Jr. vandt sin tredje Eclipse Award i træk som landets bedste jockey, der førte alle ryttere i indtjening og sejre.

Improbable, der vandt tre klasse 1'ere for Baffert i 2020, blev kåret som Eclipse som Top Older Han, og Swiss Skydiver fik Eclipse for 3-årig hoppeføl.

Baffert så sine heste vinde fire mesterskaber – Authentic havde to, Improbable en og Gamine vandt 3-årig kvindelig sprinter. Hans heste er blevet kåret som årets hest fire gange – Point Given i 2001 og Triple Crown-vinderne America Pharoah (2015) og Justify (2018).

Baffert havde dog et år i rutsjebane. Fire gange havde han heste, der kom tilbage med medicinovertrædelser efter løbet, og han blev kritiseret af mange i branchen.

Cox så ud til at vinde overalt, hvor han gik. Essential Quality, ejet af Godolphin (Eclipse-vinder som topejer), vandt alle sine tre løb i 2020.

Monomoy Girl, der gik glip af racersæsonen 2019, kom tilbage med en fremgang og vandt alle sine fire løb i 2020 efter at have vundet sit første BC Distaff i 2018.

Monomoy Girl udpoint Midnight Bisou 234-4 i afstemningen.

Priserne blev uddelt virtuelt.

2020-vinderne (med stemmer til de bedst placerede)

Årets hest: Autentisk 224 (Monomoy Girl 7, Swiss Skydiver 6)

2-årig mand: Essential Quality 231 (Jackie's Warrior 6, Fire At Will 1)

2-årig hoppeføl: Vequist 212 (Tante Pearl 24, Malathaat 1)

3-årig mand: Autentisk 236 (Tiz the Law 2)

3-årig hoppeføl: Swiss Skydiver 218 (Gamine 20)

Ældre Dirt Male: Usandsynligt 218 (Knicks Go 8, Vekoma 5)

Ældre Dirt Kvinde: Monomoy Girl 234 (Midnight Bisou 4)

Mand sprinter: Whitmore 132 (Vekoma 83, Volatile 16)

Kvindelig sprinter: Gamine 219 (Serengeti Empress 13, Frank's Rockette 4)

Græshest til mandlige: Channel Maker 180 (Zulu Alpha 17, Order of Australia 15)

Kvindelig græshest: Rushing Fall 115 ( Tarnawa 106, Magical 8)

Steeplechasehest: Moscato 155 (Snap Decision 28, Rashaan 21)

Ejer: Godolphin LLC 78 (Spendthrift Farm LLC, MyRaceHorse Stable, Madaket Stables LLC og Starlight Racing 56, Klaravich Stables Inc. 47)

Opdrætter: WinStar Farm LLC (128) Peter E. Blum Thoroughbreds LLC 52, Calumet Farm 45)

Træner: Brad Cox 106 (Bob Baffert 69, Steve Asmussen 44)

Jockey: Irad Ortiz, Jr. 162 (Joel Rosario 54, John Velazquez 14)

Lærlingejockey: Alexander Crispin 79 (Yarmarie Correa 74, Luis Cardenas 38,)

[Autentisk kåret som årets hest; Brad Cox vinder First Eclipse Award som toptræner: https://da.sportsfitness.win/Tilskuersport/Horse-Racing/1003050761.html ]