Knicks Go Cruises To Victory i Whitney Stakes

Det hele var Knicks Go i $1 million Whitney Stakes (G1) i Saratoga i lørdags, da han tog føringen fra start og vandt ude med 4 ½ længder mod en firer af formidable rivaler.

Knicks Go – Med høflighed af
Coady Photography /Keeneland Racecourse

Træner Brad Cox, der vandt mange af de største løb i år, forventede, at Knicks Go ville udmærke sig ved to sving på 1 1/8 miles, og han var perfekt.

Ridt af Joel Rosario, den

5-årige søn af Paynter, Knicks Go, gjorde det let at arbejde med andenpladsen Maxfield (7 af 8 kommer med i løbet), og tredjepladsen Silver State (seks løbs sejrsrække kommer ind). Swiss Skydiver, 2020 Preakness-vindende hoppeføl, blev fjerde og BY My Standards femte.

Vindertiden var 1:47,70, hvor Knicks Go returnerede $4,10 for en gevinst på $2 bet som favorit med lige penge. Knicks Go, der vandt Cornhusker Handicap med 10 ¼ længder før Whitney, forbedrede sin karriererekord til 22-8-3-1 en indtjening på $5,38 millioner for ejerne Korea Racing Authority.

"Han løb enormt," sagde Cox, der også træner Belmont Stakes (G1) vinder Essential Quality, Haskell (G1) vinder Mandaloun og Clement L. Hirsch (G1) vinder Shedaresthedvil. "Der er altid en bekymring, når du sender til Saratoga, og dette kan være en krævende overflade. Jeg troede, at løbet på Prairie Meadows virkelig tunede ham godt op. Han var godt i sig selv, og det var hans store arbejde for dette løb for fem uger siden. Han havde tre vedligeholdelsesarbejder hos Ellis, og han kom herind en frisk og glad hest, klar til at gå.”

Og han gik i gang med at tjene en honorar-betalt plads i Breeders' Cup Classic (G1) i Del Mar den 6. november. Knicks Go førte feltet gennem et åbningskvarter på 23,42 sekunder, dækkede halvdelen på 46,76 og tre fjerdedele på 1:10,32 over en hurtig bane.

"Han er en meget sund hest, og han er glad," sagde Cox. »Vi ville ikke være her, hvis han ikke var. Vi kommer med en plan på en eller anden måde. Vi lader bare støvet lægge sig, men det bliver nok klassikeren.”

Knicks Go, vinder af 2020 BC Dirt Mile (G1), åbnede 2021 med en sejr i Pegasus World Cup (G1), og løb derefter en fjerdeplads i Saudi Cup (G1) ) og Met Mile (G1), men har nu et par dominerende sejre.

"Når jeg vendte hjem, troede jeg, at han bliver nødt til at løbe lidt," sagde Cox. "Med det store forspring op på bagsiden kunne jeg forestille mig, at han måske ville fortsætte med at have den type forspring og måske holde fast nede i banen, men han viste virkelig noget kamp nede i banen, og jeg tænkte, 'Wow, de er løb på ham.' og han reagerede rigtig godt og sparkede hjem.”

Tilføjede Rosario:"Sådan som han bevægede sig, sprang han lige til den sidste kvart-pol. Han elskede det, han lavede. Han var meget afslappet og gik fremad. Jeg var virkelig glad for den måde, han skulle vende hjem på.”

Maxfield kom med i løbet efter et par klasse 2-sejre, Alysheba og Stephen Foster.

"Han kørte sit løb. Ingen undskyldning, egentlig,” sagde træner Brendan Walsh. "Jeg tror, ​​den bedste hest vandt på dagen. Jose (Ortiz) sagde, at han nåede til et punkt, hvor han troede, han ville få ham, men (Knicks Go) stoppede ikke og kom ikke tilbage til ham. Men han løb godt. Andet er ingen skændsel. Vi er altid stolte af denne hest, og der kommer andre dage.”

Silver State, vinder af Met Mile sidst ude, trænes af Steve Asmussen, som tidligere på dagen slog rekorden for sejre i Nordamerika med nr. 9.446 i den femte løb i Spa.

I andre løb i spaen:

War Like Goddess ($3,70) vandt $200.000 Glen Falls (G2) med 3 ¼ længder over My Sister Nat, og dækkede de 1 ½ miles på græs på 2:27.55

Bella Sofia ($4,20) tog $200.000 Test Stakes (G2) for 2-årige og toppede nemt Souper Sensational med 4 ¼ længder.

Træner Joseph O'Brien toppede sin far Aidan O'Brien i $1 million Saratoga Derby Invitational (G1) for 3-årige, da State of Rest ($21,10) vandt løb, med Aidans Bolshoi Ballet – favoriten med lige penge, der blev nummer fire.

Harness Racing:Kaptajn Corey vinder Hambletonian

I årets største seleløb tog kaptajn Corey føringen tidligt og trak derefter fra i strækningen for at give træner-køreren Ake Svanstedt sin anden sejr i $1 million. Hambletonian lørdag på Meadowlands i East Rutherford, New Jersey.

"Han er en god hest, der vil kæmpe, men han var en stærk hest i dag," sagde Svanstedt.

Kaptajn Corey ($4,60) vandt for tredje gang i fem starter i år og ottende gang i 12 karriereudflugter.

Kaptajn Corey vandt med 1 1/2 længde over longshot Spy Booth i 1:51,1. Ambassadør Hanover, en af ​​tre hingste i løbet trænet af Svanstedt, blev nummer tre.