Surge i tredje kvartal driver USA forbi Brasilien 71-60 og ind i AmeriCup guldmedaljekamp

• Box Score
• Citater
• Fotogalleri
• Tidsplan &resultater

Bagud 33-25 ved pausen, USA åbnede tredje kvartal med en 13-0 scoring for at tage føringen, og det viste sig at være forskellen i USA's (5-0) 71-60 sejr over Brasilien (4-2) i FIBA ​​AmeriCup semifinalen fredag ​​aften på Roberto Clemente Coliseum i San Juan, Puerto Rico.

USA spiller mod værten Puerto Rico (4-1) i guldmedaljekampen klokken 21:10. EDT den 19. juni. Brasilien møder Canada (5-1) i bronzemedaljekampen kl. 18.10. EDT. Alle spil er tilgængelige live på ESPN+.

"Det tog os bare lidt længere tid, end vi ønskede at tilpasse os - og det er til dets fysiske karakter, det er presset ved at tage forbipasserende baner væk, lægge et stort pres på bolden, " sagde Dawn Staley (South Carolina), USA AmeriCup og landsholdscheftræner. "Vi skulle bare puste ud og se gulvet lidt bedre, samle vores forsvar en lille smule bedre. Når spillet faldt på plads, Jeg troede, vi vendte den, og vi brugte vores dybde til at få en stor sejr mod et rigtig godt brasiliansk hold."

USA's tre førende scorere var alle perfekte fra straffekastlinjen, da USA satte en amerikansk AmeriCup-rekord for enkeltspil for kvinder for frikast på 93,8 % (15-16 FT'er).

Elissa Cunane (NC State/Summerfield, N.C.) skød 4-af-4 fra frikastlinjen og sluttede med 19 point og otte rebounds, Rhyne Howard (Kentucky/Cleveland, Tenn.) var 6-af-6 fra stregen og tilføjede 12 point og fire rebounds, og Naz Hillmon (Michigan/Cleveland, Ohio) var 4-af-4 og sluttede med 12 point og otte rebounds.

"Vi skulle passe bedre på bolden og spille bedre forsvar og gøre det, vi var i stand til, ” sagde Cunane om USAs pausejusteringer. "Vi skiftede lidt forsvar på skærmene, og det tror jeg virkelig hjalp. Vi var mere ihærdige og tog os af bolden."

Brasilien sprang ud til en 8-1-føring og førte 21-13 efter de første 10 minutter. USA skød kun 22,2% fra feltet (4-18 FG'er) i første kvartal.

I andet kvartal scorede hvert hold 12 point, og Brasilien førte 33-25 ved pausen.

USA vendte momentum til sin fordel for at åbne tredje kvartal, holdt Brasilien målløst til 4:15, mens fem forskellige amerikanske spillere bidrog til et 13-0-løb, der gav USA føringen tilbage for altid. Veronica Burton (Northwestern/Newton, Masse.), som sluttede med seks assists, afsluttede strækningen med et layup på 6:10 med USA førende 38-33. Brasilien lavede en 3-pointer på 5:45 for at sætte sine første point i tredje periode på tavlen, men USA fik otte point mere for at øge føringen til 46-36, da Hillmon lavede to straffekast på 3:34. Brasilien scorede syv point i den sidste 3:27 mens Haley Jones (Stanford/Santa Cruz, Californien), der havde otte point i kvartalet, og Cunane scorede til 50-43 med hovedet ind i de sidste 10 minutter.

"Vi skal spille til det niveau, som de spillede, og ikke være så langsomme og ikke være så afslappede, sagde Howard. "Vi skulle være mere fysiske."

Brasilien scorede de første fem point i fjerde kvartal for at reducere føringen til 50-48, men det var så tæt på, som det ville komme, da USA fik fire point fra Cunane og en offensiv rebound og sat tilbage fra Ashley Owusu (Maryland/Woodbridge, Va.) for at gå videre 56-48. Brasilien fortsatte med at kæmpe, men USA scorede Brasilien 15-12 for at sikre sejren, inklusive at sænke alle fire frikastforsøg og en 3-pointer fra Cunane på 39,4, der endte alt håb for Brasilien.

Især Staley trænede mod en indkommende transfer for University of South Carolina i Brasilien Kamilla Silva .

Alle fire semifinalehold, i kraft af deres top-4-placering ved AmeriCup, går videre til at konkurrere i en af ​​fire 2022 FIBA ​​World Cup-kvalifikationsturneringer, som vil afgøre de 12 hold, der skal konkurrere i 2022 FIBA ​​World Cup.

Jennifer Rizzotti (Connecticut Sun-præsident) assistenttræner for USA's AmeriCup og kvindelandshold, og University of Arizona cheftræner Adia Barnes fuldføre USA AmeriCup personale.

[Surge i tredje kvartal driver USA forbi Brasilien 71-60 og ind i AmeriCup guldmedaljekamp: https://da.sportsfitness.win/sportsbegivenheder/Andre-sportsbegivenheder/1003047227.html ]