Lacrosse regler

Lacrosse er et holdspil, hvor en bold sendes mellem holdkammeraterne ved hjælp af en pind med et net eller net i den ene ende. Det stammer fra indianske samfund, hvor det blev brugt som træningsplads for stammekrigere og går næsten tusind år tilbage. Du husker måske et venskabsspil lacrosse, der fandt sted i filmen 'The Last of the Mohicans', hvor Daniel Day Lewis spiller hovedrollen, og i sin tidlige form var der nogle gange tusindvis af spillere på begge sider, der kæmpede om sejren.

Siden tidlige versioner af spillet blev set og dokumenteret af franske jesuitermissionærer, vandt det popularitet og blev først kodificeret i Canada i 1867. Det moderne spil er et hurtigt, frenetisk kontaktsport, der kræver, at spillere bærer polstring og hjelme - et syn, som uden tvivl mohikanerne ville have grinet hjerteligt af. Her vil vi fokusere på feltlacrosse (i modsætning til de mindre almindelige variationer af box lacrosse og intercrosse).

Genstand for spillet

Formålet med spillet ligner mange holdsportsgrene, der involverer en bold, nemlig at skyde nævnte bold ind i modstanderens mål flere gange, end de gør mod dit. Lacrosse-pinden (eller "crosse") kan bruges til at fange, bære og aflevere bolden med den hensigt at forhindre dine modstandere i at få boldbesiddelse.

Når den modsatte side har bolden, kan det forsvarende hold forsøge at fjerne dem ved hjælp af deres pinde (mod modstandernes pinde) eller kroppe.

Spillere og udstyr

Hvert hold består af ti spillere:en målmand, tre forsvarere, tre midtbanespillere og tre angribere.

Lacrosse-pindene er delt mellem "korte" og "lange" pinde. Førstnævnte skal være mellem 40 og 42 tommer og sidstnævnte mellem 52 og 72 tommer i længden, hvis hoved skal være mindst seks tommer og ikke mere end 10 tommer på det bredeste sted. Målmandsstaven kan være alt mellem 40 og 72 tommer i længden og op til 15 tommer i bredden. Ikke mere end fire spillere må bære en lang stok (undtagen målmanden).

Bolden er lavet af solid gummi og måler omkring otte tommer i diameter. Derfor skal hjelme bæres, mens mundstykker, skulderpuder, armpuder og handsker anbefales.

Scoring

For at score et mål skal et hold drive bolden fra deres lacrosse-pind ind i målet, så den krydser mållinjen helt. Overtrædelser - såsom en spiller, der går ind i "feltet", før bolden har krydset mållinjen - vil resultere i, at målet bliver afvist.

At vinde spillet

Det vindende hold er simpelthen det, der har scoret flest mål inden for spillets tidsramme. Hvis scoren er lige efter spilletid er udløbet, en ekstra periode med Sudden Victory Overtime kan følge, hvor det første hold, der scorer et mål, bliver den samlede vinder.

Regler for lacrosse

• Lacrosse spilles på et felt, der måler 110 yards i længden og 60 yards i bredden, med mål i hver ende, der måler seks fod gange seks fod. Målet er omgivet af en cirkulær "fold" med en diameter på 18 fod. En spiller må ikke score inde fra nævnte felt. Banen dissekeres af midtbanelinjen.
  • Spillets varighed er opdelt i fire kvartaler, hver af 20 minutter. Holdtime-outs kan kaldes af begge sider, hvor spilletid vil blive sat på pause.
  • Hver spiller bærer en pind eller "kryds", med op til fire, der bærer en lang pind (52-72 tommer), og resten bærer en kort pind (40-42 tommer).
  • Spillere, der laver overtrædelser - såsom at være offside eller holde en modstander - straffes ved at blive sendt til straffeboksen i en periode, normalt 30 sekunder eller et minut.
  • Kampe startes (og genstartes efter stop for mål og i starten af ​​hvert kvarter) med en face-off. Under en face-off lægger en spiller fra hver side deres pind vandret ved siden af ​​bolden, indtil dommeren fløjter, på hvilket tidspunkt spillerne kæmper om besiddelse af bolden.
  • Når et hold først er i besiddelse af bolden, skal de sikre, at bolden føres ud over midtbanelinjen inden for 20 sekunder for at tilskynde til et hurtigt flydende spil.