Blackburn Rovers 1-1 Aston Villa Six Things:sen lettelse til The Villans

Sikke et stykke arbejde Mogga har gjort i Ewood Park! – skysports.com

Conor Hourihanes frispark ved skade betød, at en lige kamp mellem Blackburn Rovers og Aston Villa endte med rette uafgjort 1-1. Her er vores seks ting fra spillet.

Blackburns dødboldtrussel

Tony Mowbrays hold leverede en meget konkurrencedygtig præstation i første halvleg, hvor deres hovedtrussel kom fra dødboldscenarier. Axel Tuanzebe følte sig tvunget til at tvinge en god redning fra sin egen keeper, Orjan Nyland, som så blev lettet, da to bagerste hovedstød fra Darragh Lenihan fløj væk fra målet. De to mænd, der leverede disse leveringer, var midterforsvarer Charlie Mulgrew og den angribende midtbanespiller Bradley Dack, så det ville have været passende, hvis de havde slået sammen til åbningen, da sidstnævntes hovedstød efter et frispark slog Nyland. I stedet, målet blev tvivlsomt udelukket for offside.

Ubalanceret villa

John McGinn nød en positiv første halvleg for gæsterne - han var uheldig over ikke at vinde et straffespark efter at være blevet klippet af Richie Smallwood i feltet. McGinn, ligesom højrefløjen Ahmed Elmohamady, er kendt for sin krydsningsevne, Jack Grealish udfører typisk sit bedste kreative arbejde på kanten af ​​den sidste tredjedel, mens Albert Adomah omfavner sidelinjen. Problemet her var dog, at ikke nok spillere havde en vilje til at udnytte den tekniske evne andre har ved at bryde ind i boksen for at støtte isolerede debutanter, Tammy Abraham.

Abrahams chancer

Det ændrede sig efter pausen. Steve Bruces hold spillede med mere overbevisning i den sidste tredjedel; ikke alene fortsatte McGinn med at se lyst ud, Adomah begyndte at true mere indeni, og vi så endda Neil Taylor vise mere positivitet end i første halvleg. Ovenstående betød mere støtte til Abraham, som sluttede sig fint til Grealish. Angriberen tvang en redning fra David Raya med et lavt skud efter et udbrud, før han kastede et blik på Elmohamadys kryds i sidenettet.

Moggas nøgleafbrydere

Mowbray introducerede Ben Brereton, som tilbød gode bevægelser i toppen, da han kom på banen, mens en anden erstatning Harrison Reed kombinerede energi med et fløjlspræg. Den største ændring, chefen dog foretog, var at skifte til tre bagerst ved at introducere Derrick Williams. Den tidligere Villa-unge brugte bolden intelligent, men afgørende, hans introduktion gav ekstra angrebslicens til venstrebacken Amari'i Bell, der vandt et hjørne inden for få sekunder efter skiftet. Rovers byggede derefter pres, hvilket betalte sig efter 77 minutter, da Danny Graham tålmodigt gravede sit skud frem, som Dack skubbede hjem. Desværre for Mowbray, endnu en udskiftning ville definere resultatet...

Helten Hourihane

Denne blog har tidligere stillet spørgsmålstegn ved Conor Hourihanes evne til virkelig at kontrollere spil på dette niveau. Hvad der ikke kan stilles spørgsmålstegn ved ireren, er hans evne til at komme med afgørende mål, der afgør kampene, og det var bevist igen. Den tidligere Barnsley-mand kom fra bænken, så snart Dacks mål gik ind og, da den silkebløde Grealish vandt et frispark fra Reed, midtbanespilleren krøllede bolden inde i nær-stolpen. Den udligning var afgørende, ikke kun for Villa, men for en allerede presset Steve Bruce, som har et blandet forhold til tilhængere og bestemt havde brug for den sene udsættelse.

Det rigtige resultat

Blackburn kan tage ægte hjerte fra en præstation, hvor de så defensivt sunde ud, kun låst op af et flot frispark, og i besværgelser udgjorde en reel trussel fremadrettet. Ligeligt, Villa var god værdi for deres punkt; et afkast, som ikke er en katastrofe i betragtning af andre resultater i mesterskabet. Der er dog et enormt pres på dem for at starte en oprykningsudfordring, og et løb uden sejr på fem kampe skal simpelthen afsluttes mod Rotherham tirsdag aften. mens Blackburn fortsætter med at nyde en problemfri tilbagevenden til anden række.