Sunderland 1-1 Derby Six Things:vigtigheden af ​​udskiftninger

Grabban udligner fra pletten – bbc.co.uk

Sunderland og Derby kickstartede 17/18 Championship-sæsonen med uafgjort 1-1 – men hvad er nøglepunkterne fra kampen? Her er vores bud...

Sunderlands stærke start

Det var tydeligt fra første minut, som så James Vaughan kæmpe om et frispark fra Curtis Davies, at dette Sunderland-hold ville være med til kampen. Aiden McGeady producerede glimt af kvalitet og kombinerede til venstre med Brendan Galloway med god effekt, sidstnævntes arbejde førte til en række tidlige hjørnespark, der satte Derby på bagkanten. Højre midtbanespiller George Honeyman, som tilføjede energi i defensive og angrebsfaser af spillet, gik på et udbrud, der førte til chancer for McGeady og Lewis Grabban.

Derby chokerede værterne

Lige da Rams kiggede tilbage, en vidunderlig Crossfield-pasning fra Tom Huddlestone fandt Johnny Russell, der slog Galloway for tempo ned til højre. Hans løb førte til en kaotisk kamp, ​​hvor bolden så ud til at risle gennem Lamine Kones ben, før Derby fik blokeret et skud, og Bradley Johnson vendte hjem ved den nære stolpe. Derby havde brugt bolden dårligt i de første 10 minutter, og dette mål kom meget imod spillets gang. De kunne dog have tilføjet et sekund ni minutter senere, da den imponerende Huddlestones kørsel sved i Jason Steeles håndflader, og målmanden blev reddet ud af en sidste udfordring fra Tyias Browning.

Sunderland presser på

Lee Cattermole og Didier Ndong brugte meget tid på deres egen halvdel. For at vinde territorium derfor, the Black Cats stolede på Lewis Grabbans ubønhørlige pres og James Vaughans hold-up spil. Begge tabte lejlighedsvis deres individuelle kampe til henholdsvis Curtis Davies og Richard Keogh, men gjorde nok til at tillade andre spillere at samle løse bolde op. Cattermole forpligtet på 25 minutter, hans tordnende slag fremtvang en fin refleksredning fra Scott Carson. Sunderland blev belønnet for deres pres sent i første halvleg, da Grabban scorede fra pletten efter Jacob Butterfields tosse håndbold.

Grayson skal bruge subs

Grabban og Vaughan harrede godt i første halvleg, men deres energiniveau faldt senere, dermed giver Derbys midtbanespillere og forsvarsspillere mere tid på bolden. Simon Grayson fortjener ære for at have reorganiseret sin rystede side, men der må sættes spørgsmålstegn ved hans beslutning om ikke at indføre en eneste erstatning på trods af hans sides aftagende kondition. Hvis dette ikke viser Yorkshiremans taktiske begrænsninger, det tyder i hvert fald på, at han ikke stoler på dem, der er i reserven og vil tilføje truppen, før vinduet lukker.

Vydras indvirkning

Mens Sunderland kunne være blevet straffet for ikke at lave en udskiftning, Gary Rowett blev belønnet for et positivt skifte med en forbedring. Matej Vydra erstattede en ineffektiv Butterfield og livede holdets spil op, hjælper sammenkoblingen med den engang isolerede Chris Martin, der skød over i pausen. En anden erstatning, David Nugent, kunne have grebet vinderen ved dødsfaldet, men blev kvalt af Steele fra tæt hold.

Sammenfattende

På balance, Sunderland klarede måske konkurrencen, men formåede ikke at udnytte deres positive første halvleg på grund af manglende dybde, taktisk fleksibilitet eller begge dele. Derby imponerede ikke ligefrem, men deres sene stigning antydede, at de i det mindste havde værktøjerne til at ændre et spil, der ikke går deres vej.