Portsmouth 1-1 Plymouth:Seks ting, vi har lært

Jervis nikker i åbneren – bbc.co.uk

Gary Roberts' tap-in i anden halvleg annullerede Jake Jervis første halvlegs header, betyder en fortjent 1-1 uafgjort mellem Portsmouth og Plymouth på Fratton Park – men hvad har vi lært af kampen?

Plymouths lyse start

Derek Adams' hold fik den rigtige balance i første halvleg mellem at være kompakt, men også at få nok mænd frem til at støtte Ryan Taylor og true fra kryds. Det gjorde de for at score åbningen på 11 minutter med Gary Sawyer, som sjældent var besværlig defensivt, spiller en rolle. Efter en god aflevering fra Graham Carey, han valgte et vidunderligt kryds til bagerste stolpe til Jervis, der brugte sin højdefordel over Enda Stevens til at give Plymouth en fortjent føring.

Portsmouth havde ikke noget fokuspunkt

Værterne havde deres bedste chance i halvlegen efter 33 minutter, da Kal Naismiths langdistanceindsats blev spildt af Luke McCormick, men Roberts kunne ikke konvertere returen. Ingen af ​​de førnævnte Pompey-angribere havde atletikken til at besætte Argyles robuste baglinje. Deres holdkammerater havde sjældent mulighed for at spille tidlige fremadrettede bolde og var til tider skyldige i overspil.

Argyles robuste baglinje

Plymouth forsvarede deres boks fremragende. Yann Songo'o afværgede faren hurtigt, og Sonny Bradley kæmpede videre på trods af hans tidlige slag, midterforsvarene beskyttet godt af en disciplineret midtbane. Matthew Kennedy arbejdede hårdt for at dæmpe truslen fra Portsmouths angribende højreback Gareth Evans, og Plymouth-kantspilleren havde et skud efter 35 minutter. Hjælpet af Careys nedsættende bevægelse, han vristede sig forbi Evans og Christian Burgess ind i Portsmouth-boksen, men ramte sidenettet.

Portsmouths stærke venstre side

Paul Cooks mænd var på toppen i det meste af anden halvleg, venstreback Stevens deres mest indflydelsesrige spiller. passerer trekanter mellem ham, Naismith og Kyle Bennett løsnede Oscar Threlkeld og hans holdkammerater på Argyles højre side. Den opfindsomme Bennett fik fat i en aflevering fra Matt Clarke efter 58 minutter og drillede bolden over til den nærmeste stolpe, hvor det blev fanget mellem Songo'o og McCormick, Roberts drager fordel af forvirringen ved at trykke hjem.

Plymouth nøjedes med uafgjort

Portsmouth fortsatte med at efterforske, men var begrænset til langtrækkende indsats fra Carl Baker og Bennett, som begge blev holdt komfortabelt af McCormick. Plymouth viste ikke så mange angrebsambitioner, som de havde i spillets tidligere stadier, men viste den defensive organisation, der har sat dem på kurs mod oprykning.

Hvad det betyder

Lutons 2-2 uafgjort med bundklubben Leyton Orient rykker begge køller et skridt nærmere en uundgåelig top tre-plads. Plymouth, 12 point foran Luton, er klar til at vinde deres første oprykning i 13 år og Portsmouth, otte klare, den første i 14. Efter de år med slid og økonomisk dårlig forvaltning, Omstrukturering uden for banen og positiv rekruttering har bragt de gode tider tilbage til sydkysten.