Brighton 1-2 Newcastle:Six Things

Toon fejre Ayozes afdøde vinder - chroniclelive.co.uk

Newcastles sene comeback i Brighton så dem sejre i en afgørende kamp i toppen af ​​Championship - men hvad er de vigtigste diskussionspunkter?

Darlow holdt Newcastle i det

Brighton gik foran gennem Glenn Murrays 10. minuts straffespark, men det faktum, at de ikke scorede mere i de første 20'ere, skyldtes i høj grad Karl Darlow. Målmanden palmede Brunos voldsomme drive væk og reddede fra Sam Baldock fra tæt hold. Darlow nægtede Murray lige før pausen, Knockaert lige efter og på 1-0, han holdt sin side i spillet længe nok til, at de kunne få et comeback.

Pocognoli-skade forhindrede Brighton

Sebastien Pocognoli spillede en stabil rolle i Brightons tidlige kontrol, men gik af med et lyskeproblem efter 18 minutter. Hans skade kommer i et mindre end ideelt område for Seagulls med Gaetan Bong og Liam Rosenior også ude. Afløseren for Pocognoli som venstreback var Chelsea-lejet Fikayo Tomori, en erhvervsmæssig højreback med begrænset erfaring, og teenageren blev naturligvis et mål. DeAndre Yedlin og Christian Atsu kombinerede nede til højre, førstnævnte borede på tværs for sidstnævnte for at skyde mål, men lige mod David Stockdale.

Blandet spil for Stockdale

Målmanden reddede Yoann Gouffrans indsats i første halvleg, så efter pausen holdt han Shelveys frispark samt et hovedstød fra Toon indskiftede Daryl Murphy, der sørgede for fysisk tilstedeværelse. Et andet stykke arbejde var dog selvforskyldt, da Stockdales korte aflevering blev opsnappet af Gouffran, men målmanden sonede for sin fejl, og den kejserlige Shane Duffy fuldførte clearingen. Enhver lille tvivl om hans beslutningstagning blev uddybet, da med Glenn Murray sat til at heade bolden væk, han angreb den halvhjertet uden behov. Efter at være kommet ud af hans linje, han efterlod plads bag sig til venstre for ham, som Mohamed Diame fandt fremragende.

Diames vidundermål

Efter Stockdales slag, Atsu affyrede et egensindigt skud i fuld fart, og Diame vidste, at ved at tage en første berøring, han risikerede at miste kontrollen i et overfyldt straffesparksfelt. Man kunne se på formen af ​​hans fødder i replayet, at han havde til hensigt at bruge kraften fra Atsus skud til at lede bolden ind i hjørnet, pladsen Stockdale havde frigivet. Diame viste en bemærkelsesværdig frækhed til at prøve den type skud, endsige tankehastigheden til at trække det af. Dette var ikke tilfældigt – det skal huskes som et af de bedste mesterskabsmål gennem tiderne og et af de vigtigste.

Kontrasterende subs

Efter udligningen, lykken begunstigede de modige. Chris Hughton sendte beskeden ud:'hold out for a point' ved at introducere Beram Kayal for Sam Baldock. Tanken var at stramme midtbanen op, men i praksis efterlod det Glenn Murray, som ikke er kendt for at have hurtigheden til at bære et hold op ad banen, isoleret ovenpå. Ligeligt, Rafa Benitez fornemmede momentum til at være med sin side og holdt fast i den angribende udskiftning, han havde planlagt før Diames udligning. Ayoze Perez erstattede Gouffran og brugte sin ubarmhjertige energi til at bekæmpe en trættende Brighton-bagvagt. Efter et boret kryds fra venstre af den evigt livlige Atsu, Perez ramte vinderen hjem for at udløse delirium blandt de rejsende fans.

Det afgørende øjeblik?

I enhver oprykningssæson, der er normalt et eller to øjeblikke, der føles definerende. Bournemouth vandt 2-0 til Birmingham i april 2015, efter at have tabt point i syv ud af 11 kampe, men fortsatte med at vinde 4-2, før han hævdede titlen. Efter at Middlesbrough havde et slag i sidste sæson, der fik Aitor Karanka til at tage af sted til en kamp, spanieren vendte tilbage til dugout og overvågede en sen vinder i en 1-0 sejr over Hull.

Enhver bekymring over Newcastles seneste præstationer var blevet forstærket af Huddersfields nådesløse form, hvis spil i hånden og kommende kamp med Toon antydede, at tingene kunne ændre sig hurtigt. Nederlag på sydkysten ville have givet dynamik til den frygt, men den 10-minutters turnaround sætter Benitez' side otte point foran Terriers. Brighton forbliver i en god position, og hvis de kan lære ikke at invitere for meget pres sent på i fremtidige kampe, de burde gå op, men denne sejr føltes vigtig for Newcastle.