Walsall 1-2 Rotherham United Six Things:fortjent sejr

David Ball vandt vinderen – blackpoolgazette.co.uk

David Balls vinder af anden halvleg gav Rotherham United en 2-1 sejr på Walsall, efter at Joe Edwards havde annulleret Semi Ajayis første minuts åbning for gæsterne. Her er seks ting om en fortjent sejr til Millers.

Dominerende start

Dette var en samlet forestilling fra Paul Warnes mænd, men karakteren af ​​deres sejr var ikke så dominerende som de første 10 minutter antydede. De havde otte spillere, der pressede i den modsatte halvdel inden for 30 sekunder efter kick-off, og selvom Edwards blokerede Balls indsats, angriberen krydsede øjeblikke senere for at Ajayi kunne kravle hjem. Walsall kunne ikke klare deres højintensive start og i stedet for at bygge leg med en vis omhu, de hoverede håbefulde bolde frem under pres i det fortvivlede håb om, at Daniel Agyei ville få overstået af Ajayi og Will Vaulks uden støtte.

Ud af ingenting…

Luke Leahy tilbragte meget af første halvleg fanget i den defensive tredje, men det blev tydeligt efter 12 minutter, at hans talenter lå længere oppe på banen. venstre back, plukket ud af en sublim bold fra højreback Nicky Devlin, skar på hans højre fod for at krydse til bagerste stolpe til Edwards, som brugte hovedet til at guide bolden ind i det fjerneste hjørne. Det mål udløste Walsalls eneste pres i første halvleg, hvor Edwards ramte bolden direkte på Marek Rodak efter Zeli Ismails pause.

Sadler for dybt

Denne blog har tidligere forsvaret Jon Whitney, men ved denne lejlighed, den eneste spiller, som hans defensive strategi passede, var Adam Chambers. Den 37-årige gjorde noget godt dækningsarbejde og reddede centerforsvarene Kory Roberts og Jon Guthrie nogle gange, men havde ikke helt benene til at komme længere op på banen. Edwards, Leahy og Erhun Oztumer viste alle glimt af, hvad de kan i avancerede områder i første halvleg - selvom sidstnævnte burde have gjort det bedre med sin chance i 40. minut - men de fik tilsyneladende ikke friheden til at komme fremad. Rotherham viste mere hensigt med Anthony Fordes stramvinklede frispark slået væk og Lee Frecklington volleyende over.

Walsall rystet (ikke omrørt) af Moore

Den gæstende angriber Jerry Yates havde typisk været energisk i første halvleg, men udgjorde ikke meget af en måltrussel og blev i pausen erstattet af Kieffer Moore, der fandt sidenettet med et tårnhøjt hovedstød på den fjerneste stolpe efter Ryan Williams' levering. Den indflydelsesrige Moore havde dog en finger med i vinderen af ​​det 58. minut, nikkede ned af Josh Emmanuels kryds for Ball at nappe foran hans markør og bundte hjem.

Jacksons chance

Simeon Jackson erstattede Agyei og besatte de gæstende midterforsvarere - nu Richard Wood og Ajayi - men kunne kun skyde i armene på Rodak fra tæt hold efter godt arbejde fra Ismail. Den brede mand gav et sjældent øjeblik af kvalitet fra værterne, som kom længere op på banen i de sidste etaper, men smigrede for at bedrage i den sidste tredjedel, som deres modstandere gravede i. South Yorkshire-tøjet kunne have gjort spillet sikkert, da Williams sprang inde i Roberts for at stikke i håndfladerne på Mark Gillespie, men pointene forblev i banken.

Tak til Warne

Denne blog var mere end skeptisk over for Rotherham Uniteds beslutning om at stå ved manager Paul Warne om sommeren, men indtil videre, deres loyalitet er blevet bekræftet. Det var tydeligt, at den tidligere fitnesstræner, i gang med sin første hele sæson i ledelsen, har støtte fra fansene. Moralen omkring klubben er synligt forbedret, og deres sejr i det sorte land efterlader dem to point fra slutspilspladserne. Whitney og Walsall i mellemtiden, kan snart begynde at se dem over skulderen.