Brighton 2-2 Stoke Seven Things:Potters mangler ambitioner?

Murray slås med Fletcher og Diouf – skysports.com

Brighton &Hove Albion kom bagud to gange for at spille 2-2 mod Stoke City mandag aften. Mål fra Pascal Gross og Jose Izquierdo annullerede første halvlegs angreb fra henholdsvis Eric-Maxim Choupo-Moting og Kurt Zouma. Her er syv ting fra spillet.

Brightons overgangsangreb

Hjemmeholdets bedste øjeblikke kom, da de stjal bolden og spillede bolden til Jose Izquierdo, der kom i hullerne nede til venstre bag Mame Biram Diouf for at skabe positionelle dilemmaer for Kurt Zouma. Izquierdo, der skød lige forbi efter at have lukket ind på mål efter 18 minutter, skabte et par åbninger til sine holdkammerater, men to af dem faldt til Dale Stephens, som ikke helt kunne få sin skydning rigtigt.

Predatory Potters

Midterforsvarerne Lewis Dunk og Shane Duffy mistede koncentrationen et øjeblik og blev straffet. Xherdan Shaqiri spillede en fremragende bold over toppen for Eric-Maxim Choupo-Moting, som viste smarte bevægelser for at komme ind bag Dunk, før de afsluttede med usvigelig lethed. De holdt derefter en dyb form, anerkender, at Brighton så mindre komfortabel ud, da han fik besiddelse i lange perioder, uden nogen målmand at ramme.

Sen første halvleg drama

Glenn Murray er ikke den type angriber, der nyder høje bolde. På dækket kunne han dog have vundet et straffespark efter angiveligt at være blevet snublet af Ryan Shawcross, men dommeren viftede tøvende væk appeller. Værterne fik en udligning, da Davy Propper gik på et stærkt løb, uanfægtet af en frygtsom Stoke-bagvagt, før du sætter Pascal Gross op til at gå igennem benene på Lee Grant. Potters gik op i den anden ende og scorede dog inden for et minut. Brighton havde set rystende ud på dødbolde, og efter det ikke lykkedes Bruno at vinde en højresidet levering, Shawcross sparkede bolden videre for Zouma at heade hjem.

Super Izquierdo

Brighton begyndte anden halvleg med pres og blev belønnet med et kvalitetsmål. Endnu engang, Izquierdo kom ind bagved og efter en behændig aflevering fra Murray, hans indlæg blev blokeret, men Kevin Wimmer formåede ikke at cleare, og fløjspilleren ramte hjem i andet forsøg. Målet var rigt fortjent for den portugisiske kantspiller, som udgjorde en trussel hele aftenen.

Slow Stoke

Peter Crouchs ankomst i stedet for Shaqiri antydede en Stoke-plan om at forpligte mænd frem og få bolde i feltet, men det viste sig snart, at de var glade for at tage et punkt. Da Joe Allen ikke er den mest atletiske midtbanespiller, og Darren Fletcher er på vej til slutningen af ​​sin karriere, de manglede udholdenhed til at påtvinge sig selv i den midterste tredjedel i de sidste stadier. Stephens fik derfor en fri tur til at slå skuddene og indskifterne så livlige ud sent, men det krævede godt forsvar fra gæsterne for at nægte dem klare chancer.

Hvor er ambitionen?

Den måde, hvorpå Mark Hughes tilsyneladende nøjedes med et punkt på det sidste, antyder, at hans sind er på sikkerhed, snarere end at skubbe sit hold op på den øverste halvdel - en sejr ville have taget op til 10. pladsen. Det er forståeligt, at efter næsten et årti på dette niveau, nogle fans ønskede at se mere ambition fra bestyrelsen og ledelsesteamet. Uden hverken friske ideer eller friske investeringer – og helst begge dele – er Stoke i fare for at stagnere.

Albion fem ubesejret

Chris Hughtons side kunne ikke spille hele kampen på deres egne præmisser, tvunget til at have bolden i lange perioder, som ikke passede til styrkerne i deres forsvar og midtbane. Imidlertid, de så ud som en trussel, da de fandt huller bagved og viste ubarmhjertig ånd til at tage pointen. Hvis Brighton kan udjævne deres defensive svagheder vist, som havde været sjælden før i aften, de kan være i en spændende første sæson tilbage i topklassen.