Everton 3-1 Swansea Seven Things:Sigurdsson sænker Swans

Rooney fejrer den tredje – skysports.com

Gylfi Sigurdssons vinder i det 64. minut mod sin tidligere klub beviste det afgørende øjeblik, da Everton besejrede nedrykningskæmperen Swansea City 3-1 på Goodison Park. Her er syv ting fra spillet.

Disciplinerede brede mænd

Det var en cagey første halvleg, hvor begge hold så velstrukturerede ud uden bolden. Swansea brede mænd, Luciano Narsingh og Nathan Dyer, var begge glade for at falde ind i deres defensive tredje for at stoppe Cuco Martina og Jonjoe Kenny med at levere overbelastning. Everton blev derfor tvunget ind i forældet sidelæns passage mellem Idrissa Gana Gueye og Morgan Schneiderlin, som ikke spillede med den påkrævede positivitet i første halvleg. Da de udvælgede tidlige bolde til Dominic Calvert-Lewin, Nøjagtigheden af ​​disse afleveringer lod meget tilbage at ønske, og angriberen manglede til at begynde med det fysiske til at få det bedre over Federico Fernandez, som var glad for at aflevere ham. Den unge angriber fik i det mindste sit skud væk efter 22 minutter, men hans indsats uden for feltet manglede kraften til at plage Fabianski i fraværet af alternative muligheder.

En agerhøne i et fertræ

Hollænderen Leroy Fer var udeholdets mest kreative spiller i første halvleg, i stand til at skifte spilleretning og udvælge hurtige bolde i den rigtige kanal for Luciano Narsingh. Hans landsmands slutprodukt lod lidt tilbage at ønske, selvom han tvang Jordan Pickford til et tidligt stop efter noget godt kombinationsspil med  Tammy Abraham, som havde erstattet den skadede Wilfried Bony. Swanseas åbningstid i det 36. minut kom som en overraskelse, selvom det var mindre overraskende, at det var Fer, der scorede den. Efter Tom Carrolls hjørne, Ashley Williams blev distraheret af Alfie Mawsons løb og mistede sin gamle holdkammerat, der trykkede ind på bagposten.

Evertons dødboldtrussel

Sigurdssons leverancer havde ført til de mere spændende øjeblikke for hjemmefans i første halvleg, finde gode områder med sine frispark og hjørnespark, der blev nægtet af sidste indgreb fra f.eks. Fabianski og Mawson. Islændingen fandt Williams med en fremragende bold til bagerste stolpe, men waliseren forvildede sig lidt offside, nægter Wayne Rooney en chance for at score. Den 10-måls lejemorder ville dog have sin chance, fordi sekunder før halvleg, han kombinerede med Aaron Lennon, som klodset blev snublet inde i området af Roque Mesa. Rooneys straffespark blev skubbet imponerende på stolpen af ​​Fabianski, men Calvert-Lewin var hurtigst til rebound for at udligne.

Magisk øjeblik

Der var ikke meget at skille de to hold ad i første halvleg, heller ikke de første 20 minutter af den anden. Everton var stort set glade for at afgive besiddelse til svanerne, men udeholdet havde ikke helt tempoet og bevægelsen til at skabe plads i den modsatte halvdel. En kombination af det manglende tempo i begge angreb og den disciplinerede karakter af de to midtbaner betød, at kampen ville blive afgjort af et øjebliks individuel magi. Det dyre talent i Evertons trup betød, at de var mere tilbøjelige til at levere det, og det gjorde de, da Sigurdsson kom på tværs af Kyle Naughton for at producere en fremragende curling-højrefodsindsats ud over Fabianski.

Anden gang heldig for Wazza

Efter at have set sin første halvlegs straffespark reddet før Calvert-Lewins åbner, Rooney havde endnu en chance for at registrere sig på målsedlen, da Kenny blev snublet af Martin Olsson inde i området. Denne gang tog han ingen fejl, plante bolden fast inde i venstre stolpe, efterfulgt af en eftertrykkelig fest. Calvert-Lewin kunne have tilføjet en fjerde efter Naughton blev røvet i besiddelse, næsten yderligere forstærker Swanseas dystre midvinter.

Svaner i fare

Vi så en rimelig første time fra Paul Clements side, når Mesa, Carroll og Fer var uden tvivl mere indflydelsesrige på midtbanen end deres blå kolleger. Problemet var, at da de havde den platform, de havde ikke angrebsspillerne, der sørgede for tempoet, bevægelse og kvalitet, der kræves for at støtte Tammy Abraham og stille spørgsmål til hjemmeholdets bagmand. Undladelse af at udnytte midtbanens arbejde blev straffet i de sidste faser, når hovederne faldt og fejl begyndte at snige sig ind, hvilket tyder på, at der er en bekymrende skrøbelighed ved denne side.

Julegodt til toffees i den øverste halvdel

Dette var ikke en vintagepræstation fra Everton og deres beståelsesstandard, i lange perioder, var ikke helt i tråd med deres langsigtede ambitioner. Det ene gennemgående træk i deres præstationer var dog deres vedholdenhed og energi uden bolden, kvaliteter, som ikke altid har været synlige på Goodison Park i denne periode. Kredit skal gives til Sam Allardyce, fordi efter kun fire kampe, de har tilsidesat enhver frygt for nedrykning og ser ud til at være et mere konkurrencedygtigt forslag.