Man City 1-1 Everton:forskellige idealer

Sterling niveauer – bitterandblue.sbnation.com

Manchester Citys uafgjorte kamp mod Everton mandag aften, hvor Wayne Rooneys åbner blev annulleret af Raheem Sterlings sene strejke, iscenesat to hold med forskellige idealer.

Bybegunstiget væske, pasningsfodbold, som så dem skabe adskillige åbninger og være den mere fremtrædende side, på trods af at spille halvdelen af ​​kampen med en mands ulempe. Evertons angreb kredsede næsten udelukkende om Dominic Calvert-Lewins individualitet, med den unges holdkammerater, der bruger meget af tiden på egen banehalvdel.

Der var dog en gabende kløft mellem Leroy Sane - der kæmpede for at komme ud over Mason Holgate - og Nicolas Otamendi. Calvert-Lewin udnyttede det til at slå sidstnævnte med hensyn til tempo, men hans arbejde i den sidste tredjedel blev vanskeliggjort på grund af mangel på numre, der brød frem. Ved en lejlighed, den unge angriber slæbte en spekulativ indsats bredt og på en anden, han lagde bolden fra sig, men kun for Tom Davies at gøre det samme.

Bortset fra de flygtige udbrudsøjeblikke, Man City havde en lovende start. De brugte Gabriel Jesus' tempo til at presse Evertons midterforsvarere, da David Silva skiftede spil kyndigt i den midterste tredjedel. Kevin De Bruynes frispark blev afvist til Jordan Pickford, mens Sergio Aguero havde plads til at skyde på ni minutter, men hans skud svingede forbi.

City havde svært ved at vælge den sidste bold i første halvleg, men de skabte afleveringsvinkler med tilstrækkelig selvtillid til at antyde, at deres øjeblik ville komme. Morgan Schneiderlin markerede De Bruyne, mens Silva blev lukket ned af Idrissa Gana Gueye. Da sidstnævnte dog afveg fra sin opgave for at lægge pres andre steder, der var plads til Silva at spille i De Bruyne, men hans skud blev ramt lige mod Pickford.

Everton var lige, men det skyldtes i høj grad deres solide midterforsvarere, den fremragende Phil Jagielka, der lavede to fremragende udfordringer på Aguero. Argentineren producerede hjemmeholdets nærmeste øjeblik, men blev forpurret af noget modigt målmandsspil fra Pickford, der tvang ham til at chippe bolden, giver Jagielka tid nok til at rydde af linjen.

Silva ramte derefter stolpen efter 34 minutter, som et omdrejningspunkt i spillet. Det blev fulgt, sekunder senere, af Rooneys åbner, gemte bolden mellem Ederson Moraes' ben efter godt arbejde fra Calvert-Lewin. Inden halvleg, Kyle Walker fik et gult nummer to, giver Merseyside-gæsterne en stor mulighed for at hævde en sejr.

Man Citys 10 mand startede anden halvleg på forreste fod, med Fernandinho, der laver skud, men de kæmpede for at komme bagud, da Everton faldt dybere. På timemærket, Ronald Koeman introducerede Davy Klaassen og Gylfi Sigurdsson, i håb om at bruge bolden bedre og komme længere op på banen. Vi så en kort forbedring i den forbindelse fra toffees, som fik City tilbage på deres egen halvdel i en 10-minutters periode, men Pep Guardiola reagerede godt med sine udskiftninger.

Han tog Bernardo Silva på, der tilføjede et drys af klasse til proceduren og Danilo, som indsprøjtede et brag af tempo ned ad Citys højre flanke. Bagspilleren var nøglen til de bedste åbninger, de skabte og tvang et stop fra Pickford, få minutter efter, at Sterling bragede over fra tæt hold.

Sterling sonede dog for sin miss med ni minutter tilbage, da Holgate fejlbedømte sit defensive hovedstød, og den engelske fløjspiller var opmærksom på at slå bolden hjem. Værternes angrebsspil i anden halvleg var fremragende, og Everton trak sig tilbage med mandsfordel, selvom tallene blev udlignet i de afsluttende minutter. Schneiderlin fik et andet gult for sin sene fejl på Sergio Aguero, så Muhamed Besic tog sin rolle, da han erstattede Wayne Rooney i overskudstiden.

På skrift, dette er et bedre resultat for Everton end det er for Man City. Imidlertid, toffees kan til dels beklage en forpasset chance, mens deres modstandere kan være stolte af den kreativitet og hensigt, deres hold viste, selv når oddsene var imod dem.