Man City 1-1 Liverpool Five Things:underholdning

Firmino tager imod Fernandinho og Sterling – goal.com

I et spil spækket med chancer og action i mål, det er svært at tro, at det endte med kun to mål. De kom, da James Milner konverterede et straffespark i anden halvleg, og Sergio Aguero svarede sent – ​​men hvad har vi lært af kampen?

Citys tidlige pres

Manchester City er ofte blevet kritiseret for at være for passiv ved at miste boldbesiddelsen, men Peps presserende ideologi var trængt ind i deres første halvlegs præstation. Nyfunden aggression gav dem et stærkt greb på midtbanen, hvorfra de angreb de brede områder i tempo. Raheem Sterlings tidlige leveringer tvang desperate tilladelser fra Ragnar Klavan og Joel Matip, før kantspilleren kombineret med Leroy Sane i pausen. Tyskerens skud i det 20. minut blev reddet før David Silva, som også så mere disciplineret ud end tidligere sæsoner, skudt over.

Liverpools sporadiske øjeblikke

Liverpool viste glimt af fare i første halvleg. Den hurtige Sadio Mane låste sig fast på John Stones' dårlige tilbagelevering og slog en træg Nicolas Otamendi, men blev kvalt af Willy Caballero. Mane vandt frispark, som Philippe Coutinho udførte dårligt, men brasilianeren rullede bredt på 34 minutter efter at have kombineret med landsmanden Roberto Firmino for første gang.

Liverpools afbrydelse

Disse øjeblikke for Liverpool blev isoleret i en første halvleg, bestående hovedsageligt af byens pres. Værterne kom tættest på, da Kevin De Bruyne spillede gennem Sane, der fik det til at slå, men hverken Sterling eller Fernandinho kunne konvertere under pres. Liverpool brugte deres del held som et springbræt til en forbedret afslutning på første halvleg, som så Firmino og Lallana komme tæt på, og en positiv start på den anden.

Clichys fejl

Gael Clichy gled på et dårligt tidspunkt, så da Emre Can spillede en smart bold til angriberen over toppen, han gik i panik og væltede modtageren Firmino. Mod sin gamle klub, Milner konverterede pletsparket til at give Liverpool føringen under deres bedste periode i kampen. Ser kompakt ud efter målet, de kunne have fået en anden med pausen, men Firmino blev nægtet en-mod-en af ​​Willy Caballero.

Byens sene pres

Guardiolas kontakter kom City til gode. Startende højreback Fernandinho flyttede til en mere central rolle, tilbyder mere energi end den afgående Yaya Toure, som blev erstattet af Bacary Sagna. De Bruyne var fremragende efter at have flyttet til højre fløj, og hans fremragende levering førte til udligningen i det 68. minut, Aguero rører hjem fra tæt hold. Han og De Bruyne gik sammen ved yderligere to lejligheder, førstnævnte mistede fodfæstet, før sidstnævnte ramte stolpen, før Aguero ukarakteristisk skød over endnu et flot indlæg fra sin belgiske holdkammerat. Liverpool selv savnede en sitter gennem Lallana efter Firminos tilbagetrækning, men uafgjort var et retfærdigt resultat fra en spændende kamp.