Man United 4-1 Burton Five Things:kliniske Rashford

Rashford tog sine mål godt - sportsmole.co.uk

Marcus Rashford scorede en bold, da Manchester United nåede ottendedelsfinalen i EFL Cuppen med en 4-1-sejr over Burton Albion. Jesse Lingard og Anthony Martial fuldendte ruten for at sende Brewers ud, som mønstrede en sen trøst gennem Lloyd Dyer. Her er fem hovedtalepunkter fra kampen.

Burtons lyse start

Den anden strengs mesterskabstøj havde to skud i de første fem minutter, men Luke Varneys afslutning var tam, efter Matty Lund stjal bolden og senere skød Jamie Allen over. Sidstnævntes halve chance blev skabt af Dyer, den bedste spiller tidligt for udeholdet, der så ud til at isolere Matteo Darmian mod deres venstre fløj. Han vandt et frispark, som Matty Palmer afleverede i seks-yard-feltet, og Sergio Romero spildte med Tom Nayor på lur, men Manchester United slap for straf. Varney overmandede derefter en rystende Victor Lindelof for at tee Joe Mason, som ikke var i stand til at chippe målmanden.

Klinisk Rashford

Desværre for bryggerne, disse øjeblikke afbrød blot to veltagne mål fra Marcus Rashford inden for de første 17 minutter. Efter en god aflevering fra Michael Carrick, Jesse Lingard rørte bolden på og med venstresidet midterforsvar Ben Turner gemt for langt inde, Rashford havde plads til at afslutte solidt ud over Connor Ripley. Hope Akpan var derefter skyldig i at bakke angriberen, som greb sit andet med et fremragende slag inden for nær-stolpen.

Uniteds kontrol

De Røde Djævle voksede i selvtillid efter den anden. Burtons midtbane ønskede at presse op, men da forsvaret frygtede tempoet for Rashford og Anthony Martial, der var en gabende kløft mellem enhederne. Juan Mata brugte den plads ekspertisk, producere en række kloge gennemgående bolde, en dejlig Cruyff-agtig omgang. Spanieren havde også to tætte indsatser, hvoraf den ene rammer stolpen, endnu en, der fremtvang en redning fra den travle målmand Ripley. Det var lidt upassende, for al Uniteds blændende spil, deres tredje mål kom fra en afvisning, Lingards indsats drejede Turner af og ind i det modsatte hjørne.

Subs begrænsede skaden

Manchester United mistede lidt momentum i anden halvleg, dels fordi de var glade for blot at beholde boldbesiddelsen og dels på grund af pausen fra Mata. Stephen Warnock styrkede tingene bagved for Burton, efter at han kom ind i pausen, men selv han blev slået for tempoet for det fjerde mål, Martial løber ind på Rashfords gennemgående bold for at slå hjem. Franskmanden kunne have haft et hattrick, men for noget stædigt forsvar fra den imponerende Tom Flanagan og et frispark, der ramte sidenettet. Lucas Akins sprøjtede lidt tempo ind i Burtons spil nede til højre og efter Uniteds indskiftede målmand, Joel Pereira, kunne ikke samle et kors, Lloyd Dyer ramte bolden hjem.

Sammenfattende

Den sene trøst lagde en mild dæmper på aftenen for Jose Mourinhos hold, som indkasserede deres første mål på Old Trafford i nogen turnering siden april. Burton i mellemtiden, har nået deres mål fra konkurrencen. Klubben har tjent ekstra indtægter for at hjælpe deres mesterskabsoverlevelse, mens holdet har oplevet at spille på et stadion med plads til 75.000 personer, bringe et minde eller to tilbage fra det. Det var en besværlig aften for Brewers, men Dyers sene mål gjorde den tur hjem til East Midlands lidt nemmere.