Blackpool 2-1 Exeter Seven Things:Clinical Pool

Taylor og Aldred løfter trofæet – bbc.co.uk

Blackpool er tilbage i League One efter en 2-1 play-off finale sejr over Exeter, med Mark Cullen og Brad Potts, der kombinerer for begge mål. Hvad har vi lært af spillet?

Blackpools stærke start

Blackpool startede stærkt med Kyle Vassell, der lukkede hurtigt ned fra fronten. En overdådig 60-yard bold fra Jack Payne fandt Cullen, som holdt bolden oppe for, at den livlige Potts kunne stikke ind i det fjerneste hjørne. Hans mål i tredje minut var det tidligste i en slutspilsfinale på fjerde række, siden Chris Tate slog net mod Pool for Leyton Orient i 2001.

Exeters midtbanekontrol

Blackpools effektive pres i de første 10 minutter blev ikke opretholdt i resten af ​​halvlegen. Midtbanespillere sammen med wing-backs, Kelvin Mellor og Colin Daniel, faldt for langt tilbage, og der var ikke nok pres på bolden, især i den defensive tredjedel. Exeter midtbanespillere som Jake Taylor og Ryan Harley fik mere tid på bolden, viser ro til at vælge fremadrettede afleveringer. Ollie Watkins forårsagede problemer med sine løb i centrale områder og på 11 minutter, han drejede for at fremtvinge en god lav redning fra Sam Slocombe.

Woodman og Wheelers arbejde

Det skud fra Watkins, ligesom de fleste af Exeters andre åbninger, opstod fra David Wheelers evner fra luften. Vi så mange kvaliteter, høje krydsfeltbolde til den fjedrende højre fremad, ofte fra venstre back Craig Woodman og Clark Robertson kæmpede i de resulterende luftdueller. Det var passende, at Woodman og Wheeler slog sig sammen igen til udligningen efter 40 minutter, førstnævntes gennemløbende bold sendte sidstnævnte i mål, og han udløste et delikat lob over Slocombe. Exeter havde domineret meget af første halvleg og fortjente deres udligning.

Bowyers holdsnak på halv tid

Gary Bowyer havde ikke fået alt til at gå sin vej i første halvleg. Han blev tvunget til at ændre form, da Tom Aldred gik skadet af sted efter en halv time, og Payne måtte også løbe fra et slag. Han kunne se, at hans side skulle længere op, og der var fornyet hensigt fra hans spillere efter pausen, Vassell og indskifteren Bright Osayi-Samuel går tæt på.

Klinisk Cullen og Potts

Ligesom Woodman og Wheeler havde været nøglen til Exeters bedre øjeblikke, Cullen og Potts var hovedmændene for Blackpool, kombinerer for begge mål. Vassell trak Jordan Moore-Taylor ud af position og sparkede bolden videre til Potts for at bryde ind i et farligt område, firkantet for Cullen at trykke hjem. De to var ikke altid involveret i spillet, men da de var involveret, de var ødelæggende effektive.

Exeters manglende uopsættelighed

Grækernes tålmodige opbygning virkede i første halvleg, men med 26 minutter til at redde en chance for oprykning, de skulle være mere direkte. Kort aflevering fra folk som Lloyd James spillede i hænderne på Neil Danns, der kæmpede fremragende i anden halvleg og Ian Black, som gjorde det samme efter at have erstattet Payne. Blackpool styrede spillet godt og brugte Osayi-Samuels tempo til at give deres forsvar restitutionstid.

Hvad det betyder

Det sidste fløjt betød skuffelse for Exeter, som har haft en god sæson og kan forblive stolte over de opnåede fremskridt. Imidlertid, dette var længe ventet fejring for Blackpool, som ikke har lidt andet end frygteligt ejerskab, nederlag og hård fodbold så længe. Denne kampagne vil ikke ændre, hvor mange fans føler for deres klub og dens nuværende regime, men det er i hvert fald et skridt mod en lys fremtid for dem i orange.