Chelsea 1-0 Man United Seven Things:rødt kort, som ændrer spillet

Kante fejrer vinderen – sportinglife.com

Ander Herreras afvisning i første halvleg og N'Golo Kantes mål i anden halvleg fik Chelsea videre til FA Cuppen-semifinalerne med en 1-0-sejr over Manchester United - men hvad er de vigtigste diskussionspunkter?

Uniteds effektive pres

Marcus Rashford og Henrikh Mkhitaryan pressede intelligent i de første 35 minutter. Førstnævnte spærrede forbikørselsbaner til rådighed for David Luiz, mens sidstnævnte gjorde det samme mod Cesar Azpilicueta, dermed opmuntrende bolde til Gary Cahill. Da en af ​​de tre midterforsvarer nærmede sig halvvejslinjen, de ville blive lukket ned og tvunget til at passere sidelæns på deres egen halvdel.

Der er brug for mere kvalitet

Så velstrukturerede som de røde djævle var uden bolden, deres brug af det var mindre imponerende. Denne blog har generelt støttet Paul Pogba, som producerede en smart bold over toppen, der førte til Mkhitaryans indsats i det 12. minut, men franskmanden var ellers stille. United udgjorde en lille trussel ned ad flankerne med Ashley Young, der ofte skar på hans højre fod, mens Antonio Valencia viste stort tempo og atletisk men begrænset kvalitet.

Hazard nøgle til Chelsea

Belgieren eksploderede til live på 15 minutter efter at han lommetyve Chris Smalling og derefter trak en redning fra David De Gea, før spanieren var lige så opmærksom på at holde Cahill ude. Eden Hazards tempo, tricks og hensynsløshed gjorde det muligt for ham at lave fejl på Marcos Rojo, Phil Jones og Ander Herrera. Sidstnævnte fik en advarsel for vedvarende forurening, derefter udvist efter 35 minutter for endnu en udfordring på den omvendte kantspiller.

United faldt dybere

Mexicanerens afskedigelse ændrede dynamikken i spillet. Marouane Fellaini så solid ud, da han kom ind, men uden Mkhitaryans tilstedeværelse på toppen, udeholdet kunne ikke presse så effektivt, som de gjorde ved 11v11. Hvis Rashford lukkede en af ​​midterforsvarene, United ville ikke have en central udgang, så teenageren blev mere statisk.

Chelseas tålmodige undersøgelse

Som følge af ovenstående, Chelsea byggede mere pres i den modsatte halvdel og sonderede tålmodigt efter pausen. Det slog forud, da N'Golo Kante, ikke kendt for sin målscoring, placerede en fin lang rækkevidde i det fjerne hjørne med præcision mere end kraft. Willian voksede ind i spillet og vendte sig for at fremtvinge en refleksredning fra De Gea, før hans center snævert blev savnet af Diego Costa, der også headede over et nær-stolpe-hjørne. Kun ødsel Blues-afslutning kombineret med godt forsvar i sidste grøft fra folk som Rojo og Jones nægtede dem en større føring.

Den ene chance

Jesse Lingard erstattede en engageret, men ødsel Young med ni minutter igen i Jose Mourinhos eneste anden halvlegs ændring. Hans modvilje mod at bruge udskiftninger tydede på, at han opmuntrede sine spillere til at blive ved med at spille og håbe, at de ville få en chance inden slutningen. Faktisk, deres bedste chance var allerede kommet med en halv time tilbage, da Rashford stjal bolden fra Luiz, men ramte den direkte på Thibaut Courtois, da han var en-mod-en.

Hvad det betyder

Akademikandidatens miss og holdets manglende evne til at skabe chancer forud for Herreras afskedigelse betyder, at Liga Cuppen bliver Manchester Uniteds eneste indenlandske sølvtøj i denne periode. De to andre på tilbud kunne blive overtaget af Chelsea. Antonio Contes hold har brug for maksimalt otte flere sejre fra 11 kampe for at garantere Premier League-kronen og to ud af to for at vinde FA Cuppen, hvoraf den første mod Tottenham i næste måned. Hvis disse to ting er opnået efter en 10. plads sidste semester, dette vil være blandt de mest imponerende sæsoner i klubbens 112-årige historie.