Læser 1-0 Fulham Six Things:Al-Habsis heltemod

Kermorgant vinder – bbc.co.uk

Reading er videre til mesterskabets slutspilsfinale efter en samlet 2-1 semifinalesejr over Fulham, sikret takket være Yann Kermorgants anden halvlegs straffespark i det eneste mål på Madejski Stadium. Men hvad har vi lært af kampen?

Læsningens solide start

Yann Kermorgant og Lewis Grabban pressede tidligt tæt sammen, tvinger Tomas Kalas og Tim Ream tilbage. De resulterende nervøse clearinger betød, at Fulham i starten havde svært ved at gennemtvinge deres spil, og Reading havde den første gode åbning efter 12 minutter. Joey Van Den Bergs høje levering tillod Grabban og Kermorgant at kombinere, med sidstnævntes faste drive fra kanten af ​​boksen vippet bredt af Marcus Bettinelli.

Fulhams farlige højre flanke

Fulham forbedrede sig omkring midtvejs i første halvleg. De angreb nede til højre gennem den omvendte back Ryan Fredericks, som skar inde for et venstrebenet skud, som fremtvang en god redning i det 17. minut fra Ali Al-Habsi ved hans nære stolpe. Den omanske stopper blev kaldt i gang igen for at skubbe Tom Cairneys frispark fra det 27. minut væk, derefter Sone Alukos opfølgning. Med begge sider naturligt tilbøjelige til at beholde bolden, besiddelse skiftede sjældent hænder.

Fed Kermorgant

Reading startede anden halvleg med mere hensigt, end de viste på noget tidspunkt i kampen, Grabban på vej ind i Bettinellis hænder inde fra feltet inden for få sekunder. De havde et straffespark 49 minutter efter Kalas' påståede håndbold, og Kermorgant slog sit straffe hårdt og lavt for at bringe Reading i front. Royals kunne have haft et sekund med yderligere godt spil nede på venstrefløjen, men Grabbans øjebliksbillede fremtvang gode reflekser fra målmanden, og John Swift var ikke i stand til at vende et indlæg på bagerste stolpe med målet måbende.

Fulhams pres

Den miss fra Swift så potentielt dyr ud i de sidste 25 minutter, hvor Fulham undersøgte farligt. Readings venstre side blev ikke hjulpet af, at Chris Gunter blev tvunget til at flytte over til en unaturlig flanke efter Tyler Blacketts skade, hvilket efterlod den ekstra venstre wing-back afsløret mod Fredericks og Aluko.

Defensiv heroics

Sidstnævntes kryds mod indskiftede Chris Martin blev tappert kvalt af Al-Habsi, som fik et slag ved at gøre det, ikke længe efter at have væltet Kevin McDonalds sløjfeindsats. Den tidligere Wigan-målmand blev dygtigt assisteret af forsvar fra sin midterforsvar. der foretog nogle afgørende indgreb. Tiago Ilori var fremragende i sin tredje start siden januar, Joey Van Den Berg var kolossal på trods af, at han foretrak en defensiv midtbanerolle, mens Liam Moore fortsatte den form, der gjorde ham til årets spiller. Den pris, som nattens man-of-the-match, gik til Al-Habsi, endnu en gang svøbe af besøgende til Berkshire.

Hvad det betyder

Trods nederlag, Fulham kan se tilbage på denne sæson med stolthed, efter at have gjort store fremskridt og spillet noget af det bedste fodbold i divisionen. Læsning begynder at se frem til Wembley, hvor de vil møde enten Huddersfield eller Sheffield Wednesday i et forsøg på at nå det forjættede land.