Birmingham 0-1 Læsning:Seks ting, vi har lært

Swift fejrer den sene vinder – bbc.co.uk

John Swifts sene mål gav Reading en sejr på 1-0 på St Andrew's – men hvad har vi lært af kampen?

Blues skal få deres pres på det rigtige

I de første 35 minutter, Birmingham kunne ikke gennemføre et presserende spil. For besværgelser, de droppede ofte deres modstandere, bange for at sætte en tackling ind. Ægget af vrede hjemmefans, de gik til tider til den anden yderlighed af hensynsløst at lukke Ali Al-Habsi ned uden taktiske overvejelser.

Læsningens smarte aflevering

Den omanske stopper udnyttede ovenstående med imponerende distribution. Han spillede ofte høje bolde til højre sidelinie for at Daniel Williams kunne svirpe den indad. Fordi Birminghams spillere havde forsøgt at presse målmanden, Readings midtbanespillere, såsom den imponerende Liam Kelly, havde dengang hektar plads. Med glat et og to touch-spil ville de glide ind i den sidste tredjedel, blænde en anonym Stephen Gleeson og skabe adskillige åbninger.

Læsning kan være mere klinisk

At skabe chancer var ikke Readings problem i store dele af første halvleg, i stedet konverterede det dem til seriøse tests for målmand Tomasz Kuszczak. Tidligt, polakken lavede en fingerspidsredning fra Garath McCleary, der skabte problemer for Jonathan Grounds nede til højre. Imidlertid, der var lejligheder, hvor den brede mand borede et kryds ind, og ingen var i en avanceret nok position til at tjene.

Meite gjorde en forskel

Dette kan forklares med, at Reading startede uden nogen anerkendt center-forward. I fravær af topscorer Yann Kermorgant, Jaap Stam favoriserede en 'ortodoks' 3-3-4-0-formation. En stille start på anden halvleg antydede, at de kongelige kunne blive straffet for at misse en klinisk kant, men manden, der ændrede spillet til deres fordel, var Yakou Meite. En kantspiller af fag, Meite lagde tempo og kraft til tops og besatte Michael Morrison, tvinger Birminghams forsvar længere tilbage. Erstatningen ville snart spille en indirekte rolle i den endelige vinder.

Læsning brugte brede områder godt

McCleary falmede efter 35 lyse minutter, måske på grund af skiftet i spilleretning. I anden halvleg, Reading målrettede den venstre side af banen i et forsøg på at isolere den defensivt sårbare Josh Dacres-Cogley. John Swift anstiftede anden halvlegs angreb på den side, som Roy Beerens og Jordan Obita voksede i indflydelse. Sidstnævntes kors, hjulpet af afledning af Meites tilstedeværelse, fandt den vej til Swift, der trykkede hjem på bagposten.

Birmingham har brug for mere end indsats

Da Reading angreb, de gjorde det med akut præcision. Da Birmingham angreb, der var et element af desperation. Kerim Freis tempo og dygtighed gav ham den officielle man-of-the-match-pris, men den nye drengs slutprodukt lod lidt tilbage at ønske. Selvom, hans nære indlæg fra venstre i en positiv start på anden halvleg for Blues kunne have ført til et mål for Lukas Jutkiewicz, men den ofte isolerede angriber snublede i det afgørende øjeblik. Nye kollega Craig Gardner viste glimt af løfte i anden halvleg, hans langdistancekørsel svir i håndfladerne på Al-Habsi.

Indsatsen var der fra Blues, men de er langt fra den fritflydende side Gianfranco Zola ønsker at skabe. For at gøre det, han kan have brug for en fuld præ-sæson med taktisk overgang – Stams Reading-side viste i det mindste, hvad resultaterne af det kan være.