Birmingham 2-2 Ipswich Six Things:træk specialister på alle pladser

Jutkiewicz tasker en bøjle – bbc.co.uk

Birmingham City fik et halvt underskud tilbage med to mål og uafgjort 2-2 mod Ipswich Town. selvom værterne måske føler, at de fortjente alle tre point. Her er vores seks ting fra spillet.

Selv start

Mens Birmingham var under pari i første halvleg, med Ipswich, der nægter dem plads til at skabe i centrale områder, vi så stadig Gary Gardner ramme træværket i de tidlige udvekslinger, før Jota forårsagede problemer med sine dødbolde. Ipswich voksede ind i konkurrencen og scorede åbneren efter 26 minutter; Kristian Pedersen blev fanget i den modsatte halvdel, da Jacques Maghoma mistede bolden, giver Matthew Pennington chancen for at udvælge Kayden Jackson; den hurtige angriber viste derefter intelligensen til tee-up Jon Nolan, som placerede bolden i øverste venstre hjørne.

Klinisk Ipswich

Tractor Boys tog selvtillid fra åbningen; Trevoh Chalobah begyndte at komme længere op på banen for at vinde andenbolde, mens Jacksons parring med Nolan truede med at tænde op i konkurrencen. Meget af den forbedring fra gæsterne skyldtes dog, at hjemmeholdet så chokeret ud. Uden nogen Blues-forsvarsspiller, der er modig nok til at tage ansvaret for Grant Wards hjørnespark i det 41. minut, Maxime Colin tillod Pennington at fordoble Ipswichs føring umarkeret.

Kieftenbelds indvirkning

Efter at Maikel Kieftenbeld kom på banen ved pausen, han løftede værterne ved at kaste sig ud i udfordringer og vinde andenbolde; hans aggression og energi gav Blues mere kontrol. Inden for tre minutter efter genstart, hollænderen rørte en løs bold til Jota, der fandt hullerne bag Trevoh Chalobah og Cole Skuse, før de trådte en aflevering til Lukasz Jutkiewicz, som skød hjem med ro for at halvere underskuddet.

Systemet ryster op

Intensiteten af ​​Blues' præstation faldt en smule på timemærket, hvorefter Garry Monk afveg fra det 4-2-2-2-system han har brugt religiøst siden dag ét. Han skiftede til et diamantsystem ved at erstatte boldvinderen Charlie Lakin med en anden bred mand i Connor Mahoney. Den spændende Bournemouth-udlåners vilje til at tage mænd på betød, at folk som Nolan og Ward brugte de afsluttende faser på forgæves at forsøge at få ham til at stille sig, i stedet for at blive længere oppe for at skabe for Jackson. Birminghams pres fortalte i sidste ende efter en straffesparks-flipperperiode efter Jotas frispark, da Jutkiewicz vendte bolden hjem, men Monks mænd kunne ikke finde en vinder.

Hurst kæmper for at implementere Shrewsbury-skabelonen

Paul Hurst viste i Shrewsbury Town, at han kan bygge et konkurrencedygtigt outfit på et lavt budget, men der ser ud til at være to hovedproblemer med hans nuværende hold, der hindrer hans forsøg på at gøre noget lignende. For det første, der var meget få lejligheder, hvor Ipswichs forsvarsspillere spillede bolden frem tidligt, men med præcision; afslørede Penningtons bold bagved til åbneren. For det andet de ligner en kamplysten midtbanespiller i form af Abu Ogogo eller (tilgiv mig Town-fans) Ben Godfrey; det virker meget overraskende udefra, at de har holdt sig til Cole Skuse, der med den bedste vilje i verden, ser ikke ud til at have beholdt nogen af ​​de egenskaber, der kræves for at påtvinge sig selv på dette niveau.

Blues ubesejrede løb fortsætter

Birmingham har spillet 10 kampe indtil videre i denne sæson; de har uden tvivl været den bedre side i seks af disse møder, på niveau med deres modstandere i måske tre og kun fortjent slået af Middlesbrough. Mens præstationen i første halvleg her var under pari, Blues skabte stadig åbninger fra sætspil og var dominerende efter pausen. Det er fristende at tænke, med kun én sejr, at resultaterne i B9 har været dårlige, alligevel er der også meget at være positiv over; Blues har i øjeblikket det længste ubesejrede løb i den anden række i fire kampe, så et par sejre og en opladning mod den øverste halvdel ser godt ud inden for deres rækkevidde.