Aston Villa 2-2 Sheffield United Six Things:en fin mesterskabsreklame

Donaldson tegner Blades niveau – bbc.co.uk

Aston Villa spillede uafgjort 2-2 til Sheffield United, da Clayton Donaldsons første halvleg ophævede tidlige mål fra Albert Adomah og Mile Jedinak. Her er seks ting fra et spil, der viste mesterskabsfodbold, når det er bedst, men fremhævede også mangler på begge sider.

Adomahs tidlige indflydelse

Albert Adomah viste sig tidligt som en rigtig håndfuld for Sheffield United og nettede køligt fra pletten inden for de første tre minutter, efter Richard Stearmans fejl på Keinan Davis. George Baldock og Chris Basham pressede højt op på banen, og til tider gav dette plads til, at Adomah kunne blive plukket ud af smarte afleveringer fra Neil Taylor og lægge farlige bolde ind i feltet. På den anden flanke, Ahmed Elmohamady kombinerede tidligt godt med Robert Snodgrass, hvis højre-sidede frispark efter 10 minutter fandt Jedinak, der headede på tværs af mål i fjerneste hjørne.

Bladene lukkes ind igen

Inden for tre minutter efter at have været to bagud, Sheffield United halverede underskuddet, da John Lundstram spillede en fremragende aflevering for at finde Donaldson, der kom ind bag Jedinak for at lobbe den fremadstormende Sam Johnstone. Så godt som det mål var, Villas nervøse reaktion på det gav deres gæster opmuntring til at trykke. Derfra, en side, der ikke havde vist nogen angribende ideer i de tidlige stadier, andet end simple bolde ned ad kanalerne, blev pludselig en dominerende kraft.

Donaldsons dobbelte glæde

Eks-Birmingham-angriberen tog ikke overraskende en masse flag fra Holte End, som kun tjente til at fyre ham op på samme måde som Gabriel Agbonlahor i Second City Derbies. Donaldson plagede Chester og Jedinak gennem hele første halvleg, og mens førstnævnte blev tvunget til sikker clearance, der afstod territorium, sidstnævnte var mindre streetwise. At spille i en unaturlig midterforsvarsposition, Aussie forsøgte at banke bolden tilbage til Johnstone, men så hans bløde aflevering opfanget af Donaldson, der sprang gennem målmandens ben. På dette bevis, Chris Wilders beslutning om at starte Don over en ude af form Billy Sharp var et mesterløb.

Villas dominans i anden halvleg

Mark Duffy havde set på sit kreative bedste i første halvleg, og hans langrækker ramte målet efter 50 minutter, men Johnstone nægtede en anden ex-Blues-spiller at komme ind på scoringslisten. Det var et sjældent samlet angreb fra Sheffield United, som brugte meget af anden periode, slog lejr i deres defensive tredje. Jack Grealish og Conor Hourihane fik acres plads til at skifte spil, men Villans kunne ikke finde en vinder på grund af en kombination af spild efterbehandling, med Davis og Adomah på vej bredt, og ihærdigt forsvar. Basham, en anden Blade upopulær hos Holte Enders, lægge sin krop, hvor det gjorde ondt at stoppe Whelans voldsomme drive.

Bruces tvivlsomme subs

Med 20 minutters normal tid til at spille, Aston Villa så mest sandsynligt ud til at vinde, men Bruces beslutning om at hente angriberne Scott Hogan og Agbonlahor gav bagslag. Villa gik mere direkte i de afsluttende faser, end de havde gjort tidligere, hvilket betyder, at den indskiftede Davis' hold-up kvaliteter blev savnet. Hverken Hogan eller Agbonlahor leverede det eller dygtighed fra luften, og spillet gik i stå:mens Villas præstationer ikke fortjente de fuldtids-boos, den modtog, lodtrækningen repræsenterer en forpasset mulighed.

United har brug for tempo, men har gejst

Selvom South Yorkshire-tøjet forsvarede sig godt i anden halvleg, Der blev lagt for meget pres på deres bagmand på grund af manglende tempo og hensigt fremadrettet. Hvis Sheffield United vil komme i top seks, de skal enten bevare den intensitet, de viste i en halv time af første halvleg, eller tilføje en hurtig angriber, der kan spille i pausen. Hvad dette spil dog viste var, at på trods af deres dårlige løb og på trods af, at de kom ned med to mål tidligt, ånden og lysten i Wilders side kan aldrig stilles spørgsmålstegn ved.