Newcastle 2-0 Aston Villa:Otte ting, vi har lært

Gouffran fejrer åbneren – mirror.co.uk

En stærk anden halvleg så Newcastle tage endnu et skridt til oprykning med en 2-0-sejr over ude af form Aston Villa – men hvad har vi lært af kampen?

Tillid nøglen

Når de fleste Championship-hold taber til Newcastle United, den naturlige tilbøjelighed er at overveje deres ressourcer og kvaliteten af ​​spilleren. Sammenligner man deres startellever med Aston Villas, de indeholder spillere med lignende prismærker og på papir, evneniveauer. Forskellen mellem de to hold mandag aften var derfor selvtillid. Som ligaledere, Newcastle havde naturligvis mere tro på deres fremadrettede spil under deres bedre perioder, hvorimod da Villa kom ind i den modsatte halvdel, de så tynget ud af deres dårlige form.

Villas kampstart

Gæsterne var i hvert fald konkurrencedygtige i de første 40 minutter. Neil Taylor og Jonathan Kodjia kombinerede for at holde Matt Ritchie og DeAndre Yedlin stille, mens Alan Hutton kæmpede stærkt på højre back. Imidlertid, skottens manglende kvalitet, når han slap bolden, symboliserede udeholdets første halvleg. Bortset fra et par gode bolde fra Conor Hourihane og livlige Jonathan Kodjias slag, som tvang en hånd fra Karl Darlow, Villa udnyttede ikke deres strukturelle fremtræden med evner på bolden.

Mitrovic gjorde forskellen

Dwight Gayle blev domineret af James Chester i den første halve time og kan have været påvirket af fitness og personlige problemer, så Rafa Benitez tog ham af før pausen. Afløseren Aleksandar Mitrovic besværede Villas midterforsvar, tvinger dem og holder midtbanespilleren Mile Jedinak længere tilbage, hvilket skabte mere plads til Toon til at konstruere angreb.

Første chance er taget

Det ser ud til, at den første chance, Aston Villa indrømmer, nu resulterer i straf, et tegn på enten uheld eller dårligt forsvar. Sidstnævnte hjalp dem ikke i mandags, da de ikke klarede åbningen, men en vis ære må tilfalde Newcastle. Ritchie havde udstået en svær første halvleg, men hans fremragende kryds i det 42. minut fandt Jamaal Lascelles, der nikkede på tværs af mål, og Yoann Gouffran tjente på det gæstende defensive kaos.

Newcastle dominerede efter åbningen

Villas hoveder faldt efter det første mål, mens Newcastles vækst i troen blev symboliseret af Ritchie, der slog et langskud lige forbi før pausen. I de 25 minutter, der fulgte efter genoptagelsen af ​​spillet, Newcastle dominerede midtbanen med Jack Colback, der hentede andenbolde, og Jonjo Shelvey kørte showet. Midtbanespillerens dyppe frispark blev reddet godt af Sam Johnstone, den ene mand, der nægtede Newcastle en jordskredssejr.

Lansbury skurken

Johnstones indsats blev gjort forgæves, ironisk nok på grund af hans egen spillers arbejde. Henri Lansbury scorede et komisk selvmål af, bemærkelsesværdigt, afbøjede Lascelles svage hovedstød ved stolpen i sit eget net, efter at han på en eller anden måde fik bolden fanget mellem fødderne. For at gøre tingene mere ekstreme, han var blevet hånet af Newcastle-fans for sine handlinger, mens han spillede mod dem for Forest. Han var pantomime Villan på mere end én måde – det er bag dig, Henri.

Hogan skade det sidste slag

Birkir Bjarnason havde tvunget frem en refleksredning fra Darlow i anden halvleg på 1-0 og Kodjia fik et par skud væk sent, men denne Villa-side lignede aldrig at iscenesætte et comeback. Ethvert håb ophørte, da de blev tvunget til at spille den afsluttende fase med 10 mand som Scott Hogan, et dyrt januaropkøb, pådrog sig en potentielt sæsonafslutningsskade.

Forskellige retninger

Hogans skade forværrede endnu en elendig nat for Villans, som har brug for yderligere 10 point fra 14 kampe for at sikre deres værste periode siden måske slutningen af ​​60'erne ikke kulminerer i ryg-til-ryg nedrykninger. Newcastles ophold uden for topholdet i mellemtiden, ser meget kortere ud:De forlænger deres ubesejrede løb til syv kampe, mens de genvinder deres plads i toppen af ​​Englands anden række.