Tottenham 2-1 Southampton:Six Things

Alli net pennen i Kanes fravær - mirror.co.uk

Første halvlegs mål fra Christian Eriksen og Dele Alli hjalp Tottenham til en 2-1-sejr over 10. pladsen Southampton – men hvad har vi lært af kampen?

Tottenhams lyse start

Southampton var nødt til at holde fokus, da Tottenham undersøgte tidligt. Det store spørgsmål var, om de ville gå glip af kraften og målscoringsinstinkterne hos den skadede Harry Kane. Manden med 24 mål blev erstattet af Heung-Min Son, der savnede tidligt at være blevet spillet igennem af Eriksen. Hollænderen slog dog til efter 14 minutter, da Southampton-forsvaret faldt for dybt, lader ham køre hjem fra rækkevidde.

Southampton havde deres øjeblikke

Oriol Romeu svarede på Eriksens åbner med endnu en lang række indsats, denne flyver et knurhår ud af Hugo Lloris' højre stolpe. Manolo Gabbiadini skød på sidenettet efter Dusan Tadics tilbagetrækning i det 27. minut, før Tadic selv snart savnede en sitter på nært hold, kun for at finde ud af, at bolden var gået ud af spil.

Dårlig afslutning på halvlegen for Saints

Gabbiadini brækkede lysken efter sin førnævnte indsats, og mens Shane Long ventede på at komme ind i hans sted, efter Steven Davis væltede Dele Alli i feltet. Alli nettede fra pletten efter 38 minutter og for at gøre tingene værre, Tadic samlede et slag efter nok en endnu værre udfordring i feltet lige før pausen, men fik intet.

Spurs' slingre i anden halvleg

Hjemmeforsvaret mistede koncentrationen, hvilket gav Ryan Bertrand mulighed for at angribe nede til venstre. Da hans levering ikke blev godkendt, James Ward-Prowse var der for at kaste sig over sin tredje af sæsonen. Southampton fortsatte med at lægge pres med Davis som tee Shane Long for en højrebenet indsats, der tvang Hugo Lloris til en redning, men ireren blev taget offside ved andre lejligheder.

Stormen blev forvitret

Ankomsten af ​​Harry Winks, som har imponeret i FA Cuppen i denne periode, gav Tottenham en omgang boldbesiddelse og et stærkere greb på midtbanen. Southamptons sene angreb var individualistiske og usammenhængende, hvilket betyder, at Victor Wanyama og Spurs-back tre frastødte dem med relativ lethed. Indskiftede Vincent Janssen kunne have gjort spillet sikkert, men så sit snævre skud reddet af Lloris. Southampton-erstatter Sofiane Boufal gav derefter Spurs-backlinjen et nervøst øjeblik, skyde bredt, når der gives plads til at skyde.

Hvad det betyder

Southampton vanærede sig ikke, og efter en første halvleg, hvor intet gik deres vej, de gjorde klogt i at tage spillet til tråden. Så meget som nederlag, den største bekymring er skaden på Gabbiadini, hvis præstationer havde været nøglen til deres optur i form. Tottenham strammer grebet om 2. pladsen med en sejr efter en 10. sejr i 13 - de er måske uheldige, at Chelseas dominans gør deres form ubetydelig i forhold til titelkapløbet.