Manchester United 3-2 Southampton:Seven Things

United løfter pokalen – dailystar.co.uk

En Zlatan Ibrahimovic-afspænding hjalp Manchester United med at løfte EFL Cup’en med en tilfældig 3-2-sejr over Southampton – men hvad har vi lært af finalen?

Southampton truede ned til venstre

Da Ryan Bertrands kryds forårsagede et øjebliks ubeslutsomhed i Uniteds backlinje i åbningsbørserne, det så ud til, at det ville være Southamptons største styrke. Venstrebacken klarede sig fremragende i første halvleg, hjulpet af Juan Matas modvilje mod at spore tilbage og Antonio Valencias tvivlsomme positionering. Bertrand skiftede bolden til bagspilleren Cedric Soares efter ti minutter og Manolas Gabbiadini bankede hjem, kun for at målet skal udelukkes.

United-mål kom ud af de røde

Oriol Romeu har været fremragende i denne sæson, men i lørdags var han delvist ansvarlig for to af Uniteds mål i en første halvleg domineret af Southampton. Han fik gult kort for en fejl på Ander Herrera, før Zlatan Ibrahimovic krøllede ind i det resulterende frispark. som Fraser Forster måske også har fået en hånd med. Efter et sjældent pasningstræk fra De Røde Djævle, Romeu formåede derefter ikke at spore Jesse Lingard, der stak hjem efter Marcos Rojos pause. Spillet kunne have været overstået for Southampton, hvis dommeren havde vurderet, at Jack Stephens' studsede udfordring på Anthony Martial var værdig til et rødt kort, men den unge midterforsvarer slap med en forsigtighed.

Ward-Prowses smarte bevægelse

James Ward-Prowse satte nogle kvalitetskryds ind, mens Nathan Redmond så en eller to indsatser afbøjet bagud og begge lavede smarte indadgående løb fra brede områder. Dusan Tadic orkestrerede angreb, og David De Gea krævede hans fødder for ukonventionelt at redde på 32 minutter. Den førnævnte trio fik masser af plads, dels på grund af en afbrydelse mellem Uniteds forsvar og midtbane, Herrera og Paul Pogbas dobbelte omdrejningspunkt, der mangler defensiv flid.

Rovdyr Gabbiadini

Ward-Prowse udnyttede Uniteds svagheder før pausen, firkantet for Gabbiadini at stikke bolden mellem De Geas ben ved den nærmeste stolpe. Ikke ulig Kevin Phillips, italieneren havde en tilsyneladende 'lugt' for nærliggende muligheder, som var tydelig i begge hans mål. Saints startede anden halvleg fremragende, og da bolden kom til Gabbiadini efter 49 minutter, han vendte sig og fyrede bolden tilbage i den modsatte retning i det nederste hjørne i én bevægelse. Efter hans strejke, det så ud som om momentum ville favorisere Southampton.

United fik langsomt kontrol

I stedet, Jose Mourinhos hold tog brodden ud af spillet med længere perioder af besiddelse, hjulpet af roen fra halvlegs indskiftede Michael Carrick. Antonio Valencia måtte lave en vigtig clearing på bagerste stolpe, det resulterende hjørne, hvor Romeu ramte overliggeren med et hovedstød. Ellers, United havde mere kontrol, da Pogba voksede i indflydelse, mens Jesse Lingard havde en travl periode forud for hans exit i det 77. minut. Martial gik på en truende løbetur for at oprette akademikandidaten, som blev afvist af en fast udfordring af Maya Yoshida, inden der senere blev skudt over fra tæt hold.

Zlatan helten

Tidens helt skulle være Ibrahimovic, som headede Stephens' indsats ud, før han scorede vinderen, på vej i Herreras perfekt vægtede kryds. Svenskerens mål betød hjerteknusning for Southampton, der fortjente i det mindste at gennemtvinge forlænget spilletid. Claude Puel fik ikke løftet sit første trofæ som Saints-boss, men han kan modtage opmuntring fra en energisk, dynamisk præstation, der yderligere forenede klubben med dens fans.

Endnu en kop til Jose

Mourinho har nu løftet trofæet i fire af sine sidste seks sæsoner i England, selvom hans afdæmpede opførsel efter kampen tydede på en vis utilfredshed med præstationen. I portugiserens første to omgange i Chelsea, sejren i denne konkurrence gik forud for en ligatitel - Manchester United håber, at det er en lignende trædesten til større ting.