Walsall 0-1 Port Vale Seven Things:Whitney burde slækkes lidt

Eagles, frelseren for Vale – bbc.co.uk

Chris Eagles' spektakulære vinder i det 85. minut på Banks' Stadium betyder, at Port Vale stadig kan bevare deres League One-status, efter at have afsluttet en lige kamp med 1-0 mod et ungdommeligt Walsall-hold. Men hvad har vi lært af spillet?

Vales solide start

Gæsterne så velstrukturerede ud i kampens første kvarter, pressede effektivt for at tvinge Walsall til at spille bolden blandt deres midterforsvarere. Port Vale kom tættest på efter 13 minutter, da Sam Foleys improviserede indsats fløj væk fra målet, før de havde et par blokerede skud, og Remie Streetes hovedstød gik forbi. Efter at være blevet taget offside efter 20 minutter, Dan Turner blev igen spillet ind af den magtfulde Danny Pugh efter Prestons slip, men Kory Roberts blev på fødderne og gjorde nok for at stoppe angriberen i at få den rigtige kontakt.

Walsalls pres

Roberts' præstation som midterforsvar var positiv for Walsall, ligeledes låntageren George Dobsons, som voksede ind i første halvleg med nogle smarte færdigheder i trange områder. Den livlige Kieron Morris fik overliggeren raslet - og Vale for første gang - med sit slag efter 24 minutter. Den samme spiller fik blokeret et skud tre senere, før hans hjørne førte til James O'Connors hovedstød, hvilket blev tippet godt af Leo Fasan.

Tøvende spil fra Walsall

Walsall var glade for at beholde bolden i første halvleg og vente så længe, ​​det tog for Vale at åbne op. Det betød bagspillerne Jason McCarthy og Joe Edwards, som viste glimt af, hvad de kan gøre i løbet af det pres, ikke blev brugt tidligt nok. Maz Kouhyar holdt fast i bolden i forreste områder, men kunne have brugt den venstre kanal mere, mens Adam Chambers viste sin alder med langsom distribution.

Åben start på anden halvleg

Som saddelmagerne kunne have forventet, de fik mere plads i den sidste tredjedel i anden halvleg. Amadou Bakayoko, der kæmpede i første halvleg, så mere til bolden efter pausen og havde to gode chancer. Han sendte et overheadspark forbi fra McCarthys indlæg i det 61. minut, tre minutter efter hans lob tvang en god redning fra Fasan efter Edwards' gennemspil. Edwards' angrebsfokus gav ofte Eagles fri til at bryde højre ned, eks-Manchester United-kandidaten krydsede for Foley til at heade bredt fra seks yards ude.

Subs og Eagles forskellen

Michael Brown blev kritiseret for at fjerne Turner, som ikke kunne føje klasse til sin ungdommelige overflod, frem for at gå med to angribere. JJ Hoopers 26-minutters visning bekræftede dog hans taktik, presser fra fronten for at tvinge en stadig mere nervøs Walsall-side tilbage, der ikke er villige til at lukke ned i deres defensive tredje. Jon Whitney lavede måske en fejl med at tage Bakayoko af, med teenage-erstatningerne Tobias Hayles-Docherty og Mitch Candlin (vinden) ude af stand til at udføre angreb i hans fravær. Eagles havde været Vales største angrebstrussel hele aftenen, så det var passende, at han scorede vinderen, et vidunderligt slag fra lige til højre for boksen på 85 minutter.

Ikke en katastrofe for Walsall

Mens tilhængere har ret til at ønske forandring, misbruget Jon Whitney modtog ved sidste fløjt var lidt uretfærdigt over for en ærlig mand, der har arbejdet hårdt under stramme begrænsninger. Dette bliver måske ikke husket som en god sæson for Walsall, men det har heller ikke været dårligt. Klubben erstattede meget af sidste sæsons play-off-trup på en billig penge og er klemt i tabellen af ​​Charlton, MK Dons og Peterborough, som alle har investeret i dokumenterede performere. Walsall har ikke den luksus, uanset om man anfører bestyrelsens manglende kortsigtede ambitioner eller beskedne fremmøde som grund. Klubben har haft en ungdomscentreret tilgang længe før Jon Whitneys regeringstid og i aften, det gav mening at vurdere, hvem af de unge, der kunne få en chance i næste sæson. Ingen af ​​dem så malplacerede ud i en lige kamp mod et hold, der stod over for deres sidste chance for at blive i League One.

Vales henrettelsesophold

Eagles sene vinder betyder, at Valiants kun er et point fra Gillingham. Med målforskel usandsynligt at svinge i deres favør, de skal slå Fleetwood i næste uge og håbe, at Gills ikke slår Northampton, eller Bury taber ved Southend. Det bliver en svær opgave, med deres modstandere stadig med en udefrakommende chance for automatisk oprykning. Imidlertid, det sammenhold, som fans og spillere viste ved slutfløjtet, antydede, at de i det mindste er i live og sparker.