Læser 2-2 Cardiff Seven Things:Tomlin, super-ubåden

Tomlin skyder i leveleren – bbc.co.uk

Indskiftede Lee Tomlins udligning i det 90. minut fuldendte et 11-minutters comeback fra oprykningsjagten Cardiff City, der kæmpede modigt tilbage i Berkshire for at sikre et point i en 2-2 uafgjort med Reading midt på tabellen. Her er syv ting fra spillet.

Cardiffs lyse start

Bluebirds havde et solidt greb om den midterste tredjedel i de tidlige stadier, hvor Joe Ralls vandt en række dueller, og holdet truede nede til højre. Junior Hoilett forsøgte at fodre Omar Bogle, men den 24-årige kunne ikke komme til bolden foran Vito Mannone, som også nægtede Nathaniel Mendez-Laing, efter at kantspilleren kom ind bag Leandro Bacuna.

Læsningens tilpasningsevne

Problemer opstod for Cardiff, da Bogle og Hoilett forsøgte at presse midterforsvarene Paul McShane og Liam Moore uden sammenhængende støtte, fordi Reading fandt plads til at spille gennem pressen. Deres hurtige fodbold tillod dem at bringe Yann Kermorgant ind i spillet og isolere Bruno Manga en-mod-en mod Modou Barrow, der skabte problemer nede til venstre. Sidstnævntes kombinationsspil med overlappende venstreback Chris Gunter førte til et hjørnespark, der skabte åbningsmålet.

Dødboldproblemer

Neil Warnock og hans trænerteam har truffet nogle fremragende beslutninger, siden de ankom til Cardiff, men beslutningen om at indsætte angriberen Bogle som den første mand, der forsvarede et hjørne var ikke en af ​​dem. Angriberen fejlbedømte boldens flugt og med Callum Paterson i en akavet position bag Kermorgant, bolden skummede baghovedet på ham på vej ind. Kort før pausen, Cardiff måtte forsvare endnu et hjørne, og da Loic Damour vendte ryggen til Barrows faste studs, bolden fandt den vej forbi Neil Etheridge via en akavet afbøjning.

Læser i defensiven

Reading spillede ikke så meget gennem pressen i anden halvleg, som de havde gjort i første, dels fordi deres besøgende lukkede ned på mere samlet måde. Da Aluko og andre ikke var i stand til at slå spillet ihjel i pausen, Cardiff havde stadig en udefrakommende chance, og den livlige Mendez-Laing forsøgte at anstifte et svar. De blev oprindeligt svigtet af dårligt slutprodukt, hvor Hoilett kom tættest på med et hovedstød, der hoppede ned på jorden og over stangen, efter at Mannone mistede orienteringen. Reading forsvarede også deres straffesparksfelt godt i 34 minutter, med Joey Van Den Berg, der falder ind mellem McShane og Moore for at nægte plads til Bogle.

Tomlins indflydelse

I de sidste 11 minutter, Bogle blev taget af sted sammen med Paterson af assistent Kevin Blackwell efter Neil Warnock havde modtaget sine marchordrer, til stor morskab for de hjemmetroende. De var dog mindre underholdt, da Patersons afløser, Lee Tomlin, spillede en stor rolle i udeholdets sene genopblussen. Han tilbød mere tillid til besiddelse, fremtvinger en redning fra Mannone uden for feltet inden for få sekunder efter indtræden i kampen. Efter venstrebacken Joe Bennett hev Cardiff tilbage i kampen med et fast førstegangsslag efter 81 minutter, det walisiske outfit fik presset på med flipperspil, før de fik deres udligning i overtid. Sol Bamba headede et hjørne på overliggeren, og Tomlin ramlede hjem for at glæde den tilskuende Warnock og sende udebanefansene henrykte.

Cardiff har en plan B

Forud for de sidste to kampe, det ene spørgsmål, der kunne være blevet stillet til Cardiff, der kan lide at kontraangreb med stærke spillere, var, om de havde en sekundær plan om at nedbryde hold, når den indledende strategi ikke er holdbar. Tomlins transformerende effekt på 3-1 sejren over Norwich og 2-2 uafgjort i aften tyder på, at han kunne være typen af ​​gådefuld, kreative spillere, de har brug for for at låse op for dybe bagskærme. Hvis Warnocks mænd skal nå de to bedste, den 28-årige kunne have en nøglerolle at spille.

Blandet aften for de kongelige

Dette var en sur afslutning på en opmuntrende aften for Berkshire-siden, som spillede fremragende fodbold i første halvleg, hvilket antydede, at Jaap Stam er villig til marginalt at kompromittere sine besiddelsesprincipper for at indlemme sine hurtige brede mænd. I anden halvleg, han kom måske for meget på kompromis med sine principper, og hans side begyndte at lede efter ethvert fremadrettet aflevering, frem for den rigtige. Der er positive ting at trække på, men den sene kapitulation betyder, at Reading er ti point fra slutspilspladserne - de har nu lidt at indhente.