Walsall 1-1 Shrewsbury Seven Things:forsvar på toppen

Paynes penneniveauer til Salop – bbc.co.uk

I en lun eftermiddag med godt holdforsvar, Walsall holdt ligalederne Shrewsbury Town uafgjort 1-1, da Stefan Paynes straffespark i første halvleg annullerede Daniel Agyeis åbner. Her er syv talking points fra kampen.

Agyeis mage

Walsall var tidligt den mere fremtrædende side, forsøger ofte tidlige bolde ned ad venstre kanal for Daniel Agyei at jage og tvinge højreback James Bolton tilbage. Det var sådan, de scorede åbningsmålet, da angriberen udløste en dyb indsats fra 20 yards ude, hvilket bedragede Craig McGillivray på 14 minutter.

Oztumer begrænset

Den vigtigste kritik af Walsall ville være, at mens de fik Shrewsbury skrevet tilbage i deres defensive tredje, de allierede ikke deres frontmænds atletik med meget håndværk med bolden eller bevægelse udenfor den. Erhun Oztumer er normalt i stand til noget magi, men han kæmpede for at klare den fysiske side af spillet, wing-backs Nicky Devlin og Luke Leahy holdt sig tilbage, og midtbanespilleren Kieron Morris spillede en omhyggelig rolle.

Stefan og Shrewsburys besværgelse

Det er typisk for Shrewsburys sæson, at de scorede fra deres første meningsfulde angreb. Paynes hovedstød på nært hold blev angiveligt håndteret af Jon Guthrie, og mens dommeren afviste at afvise midterforsvaret, hans modstander angriber scorede det resulterende straffespark i det 20. minut. Shrewsbury voksede kort i selvtillid og Payne rundede målmanden efter 34 minutter, men den fremragende Kory Roberts reddede dagen ved at cleare sin indsats på stregen. Walsall blev igen reddet et minut senere af offsideflaget, hvilket udelukkede Paynes faste salve.

Solid Salop

Som om de havde startet det, Walsall afsluttede første halvleg med en periode med pres, men blev igen holdt på afstand af den solide Salop. Bredt fremad Louis Dodds, stille i angribende forstand, indbegrebet deres disciplin ved at producere en fin blokering i feltet for at stoppe Joe Edwards med at drive bolden i mål. Den manglende pleje i boldbesiddelsen fra begge hold - og en modvilje mod at gribe den midterste tredjedel med to hænder - skabte en anden halvleg, hvor kun midterforsvarene virkelig skilte sig ud.

Anden halvleg chancer

Perverst, det var næsten en ære for Shrewsbury, at givet hvor afdæmpede de havde set ud i tilsammen 87 minutter, Payne havde stadig tre klare chancer i hele 90. Hans tredje kom i anden halvleg, da Alex Rodman krydsede til bagerste stolpe, men den magtfulde angriber fluffede sine streger, hans rødmer skånet af offsideflaget. Walsalls bedste åbning efter pausen kom, da Morris krydsede for indskiftede Tyler Roberts, der forsøgte at heade bolden tilbage på tværs af mål, men McGillivray, mod sin gamle klub, var lig med indsatsen.