Arsenal 2-1 Chelsea Six Things:Magnificent Mertesacker

Glory for Gunners – bbc.co.uk

Efter en turbulent kampagne, Arsenal vandt deres tredje FA Cup på fire år takket være en 2-1 sejr over Premier League Champions Chelsea. Men hvad har vi lært af spillet?

Arsenals kommanderende start

Fra første fløjt, Arsenal var på forreste fod. Aaron Ramsey og Granit Xhaka dominerede de centrale områder, Alex Oxlade-Chamberlain så lys ud, mens Danny Welbeck kørte kanalerne. Alexis Sanchez viste gode bevægelser fra venstre og scorede det femte minuts åbner under kontroversielle omstændigheder. Efter et øjebliks konsultation tilsidesatte dommeren sin assistent, der blæste offside mod chileneren.

sløve Chelsea

I de første 18 minutter, Antonio Contes hold så uigenkendeligt ud fra den, der dominerede Premier League. Deres pres var usammenhængende, forårsager store kløfter mellem på papiret to af verdens bedste kamplystne midtbanespillere, N'Golo Kante og Nemanja Matic. Den imponerende Mesut Özil udnyttede dette hul med stor bevægelse ind fra højre, og hans en-mod-en lob tvang en mållinje clearance fra Gary Cahill, før Welbeck ramte træværket med sit hovedstød fra et hjørnespark.

Stadig forbedring

Spillet blev mere lige efter de første 18 minutter. Matic kom længere op på banen, og vi så mere fra Eden Hazard, der drillede Pedro op for at skyde over. Diego Costa kunne have været modigere til at angribe et par kryds, men han kom foran Rob Holding, tvinger en fast blokering fra David Ospina. I et ende-til-ende klimaks til halvlegen, Arsenal havde også deres øjeblikke i pausen, Xhakas kørsel reddet af Thibaut Courtois.

Conte hårtørrer

Det er nærliggende at antage, at den passionerede italienske træner havde talt med Chelsea-spillerne i pausen. Den eneste gang, de spillede med den intensitet, vi er kommet til at forvente af dem, var de første 15 minutter af anden halvleg. De angreb ofte nede til højre med godt kombinationsspil mellem Victor Moses og Pedro, sidstnævnte skyde bredt på 59 minutter. Costa skrottede mere med midterforsvarene, og Kante så sit skud vende mod målmanden, da Chelsea så mere selvsikkert ud i boldbesiddelsen. De blev overgået kun af nogle fremragende blokke fra Nacho Monreal og Per Mertesacker, som startede sit første konkurrencespil i 13 måneder.

Sen dramatik

Chelsea-fans appellerede om et straffespark i det 68. minut, da Moses så ud til at have været udsat for en udfordring. Gentagelser viser, at der ikke var nogen kontakt fra Chamberlain men, bekræfter dommerens beslutning om at udvise wing-back for dykning og en anden forseelse, der kan advares. Chelseas 10 mand udlignede, da Costas afbøjede indsats hoppede forbi en mistænkt Ospina, som havde haft en god kamp indtil da. Arsenal fik dog vinderen, da indskiftede Olivier Giroud slog et smukt indlæg, som blev nikket hjem af Ramsey, da duoen, der gik sammen om den endelige vinder i 2014, gentog tricket.

Hvad det betyder

Efter de første 18 minutter, Chelsea havde ikke været så slemt, som nogle antydede, i betragtning af at de spillede de sidste 22 med 10 mand. Imidlertid, de matchede ikke de høje standarder, de havde sat sig selv i Premier League-kampagnen. The Gunners fortjente sejren, og selvom denne blog stadig mener, at klubben skal ændre sig denne sommer, det er en debat til en anden dag. Arsenal har vundet FA Cuppen 13 gange, mere end nogen klub i England. Efter en svær kampagne, de og deres manager fortjener deres øjeblik i solen.