Burton Albion 5-2 Accrington Stanley Six Things:Akins the helt

"Arr... hej Lucas, du kan lægge mig ned nu" https://www.burtonalbionfc.co.uk/ (Kredit:John Potts og Richard Holmes)

Lucas Akins blev Burton Albions bedste EFL-målscorer i lørdags, da hans brace hjalp Brewers til en fortjent 5-2-sejr over nedrykningstruede Accrington Stanley. Her er vores seks ting fra konkurrencen.

Burtons første halvlegs pres

Trods lidt anstændigt pres tidligt, Accrington var stort set på bagkant i første halvleg, da de blev tvunget til at stole på Jonny Maxted. Målmandens håndflader blev stukket af Kyle McFadzeans drive midtvejs i første halvleg, før han så nægtede Jamie Allen med fødderne lige før den halve time. Burton udgjorde en trussel nede til venstre med den eventyrlystne venstreback Colin Daniel, der kombinerede godt med den pæne fod Scott Fraser – Marcus Harness så også livlig ud i kanalerne, selvom han kæmpede for at finde muligheder for at skyde på sin foretrukne venstrefod.

Stanleys dobbelte sucker-punch

Nigel Cloughs side havde overtaget, så det kom som overrasket, da gæsterne bragte sig foran efter 37 minutter. Janoi Donacien, stedfortræder på venstre back, udvalgte en fremragende diagonal bold til Billy Kee, der holdt Daniel tilbage for at slå ned for Sean McConville, uanfægtet af Jake Buxton, at stikke gennem Bradley Collins' ben. John Colemans hold fordoblede derefter deres føring kun tre minutter senere, da Daniel Barlaser valgte en tomme-perfekt bold for at befri Jordan Clark, som blev fældet af Collins, før Kee omsatte plet-sparket. Vigtigt for værterne, de halverede underskud før pausen, da Fraser undgik Barlasers opmærksomhed for at kombinere med Harness og stak bolden ind i det fjerneste hjørne, men de kunne være fornærmede over at være bagud.

Templeton af Accrington undergang

Selvom Burton spillede godt i den første time, det faktum, at de havde to angribere på banen i stedet for tre - hvor hverken Lucas Akins eller Marcus Harness var en ortodoks angriber - betød, at de kæmpede for virkelig at besætte forsvarsspillere. Ligevægten i deres angrebsspil var godt og grundigt genoprettet, dog midtvejs i anden halvleg, da bred angriber David Templeton erstattede den mere konservative Kieran Wallace til venstre. Den ændring betød, at når en af ​​fronttrioen lavede noget af det kreative arbejde mellem linjerne, de havde stadig to andre spillere, der sandsynligvis ville bryde ind i straffesparksfeltet og komme på slutningen af ​​træk. Dette havde en transformativ indvirkning på legens dynamik, med McFadzean – der havde vist aggressivitet såvel som fremragende boldspilsegenskaber som midterforsvar hele eftermiddagen – og slog et fremragende frispark hjem inden for fire minutter efter, at Templeton kom på banen.

Historieskabende Akins

Accringtons halvhjertede presse - altid sandsynligvis efterlade huller, men især i en 4-4-2 - tillod Burton at spille den sprudlende Jamie Allen igennem på mål, og selvom den tidligere Rochdale-midtbanespiller blev nægtet af Janoi Donaciens mållinjeblokering, Harvey Rodgers efterlod efterfølgende sit ben ude på Templeton, giver Akins mulighed for at konvertere fra stedet. Det mål fik Akins til at blive Burtons bedste EFL-målscorer nogensinde - ironisk nok overhalede modstanderen Billy Kee - men Brewers-modstandens dag ville blive endnu bedre. Han lavede den rigtige kanal til sin egen, og efter at have tee op Templeton for en tap-in på 82 minutter, han afsluttede sin spænding i det sidste minut af normal tid fra stedet, efter Mark Hughes' kropstjek. Det eneste, der ville have gjort den 30-åriges dag mere speciel, ville have været et hattrick - men man kan ikke få alt.

Dårlig dag for Colemans side

Dette var et enormt skuffende resultat og præstation i anden halvleg fra Accrington, som ikke formåede at bevare nogen af ​​de kvaliteter, der gjorde, at de kunne starte godt:Nemlig sammenhængende pres og en vilje til at holde fast i bolden under pres. Klart, de gik glip af Paul Smyths uafbrudte løb, og mens Scott Browns voldsomme lukning opvejede nordirerens fravær tidligt, han havde forståeligt nok ikke udholdenhed til at fastholde det arbejde så højt oppe på banen, og derfor skulle der være en rotation af roller, som måske ikke egnede sig til en sammenhængende visning, trods et anstændigt skift fra Sam Finley. Lige så dog de røde har nogle fornuftige teknikere og er bedst, når de kombinerer tæt i den modsatte halvdel; de skal være modigere på bolden for at starte det link-up spil. Accrington er, imidlertid, gør det stadig meget godt at konkurrere på dette niveau.

Kunne Burton skubbe?

Doncaster Rovers' 4-0-nederlag til Luton betyder, at de er uden sejr i syv ligakampe med kun tre mål scoret i den rækkefølge; det løb har set dem midlertidigt falde et point efter Peterborough, med et spil i hånden – og Posh-fans er ikke alt for optimistiske med hensyn til deres udsigter med mellemspilsform siden efteråret. Alt dette betyder, at der er potentiale for en senløber til at gate-crash løbet om sjettepladsen – og Burton kunne passe regningen. Cloughs tropper har vundet back-to-back kampe med otte scorede mål – fem for første gang i en ligakamp i næsten et halvt årti – og i EFL Cuppen har vi set dem notere tre sejre over modstandere i højere ligaer . Der er en reel energi over denne Brewers-side, som presser med upåklagelig konsistens og er en alvorlig trussel i overgangen – deres sæson er måske ikke slut endnu.