Man City 2-1 Swansea:Fem ting, vi har lært

Jesus Citys frelser - skysports.com

Gabriel Jesus' pausetidsvinder hjalp Manchester City til en 2-1-sejr over nedrykningstruede Swansea - men hvad har vi lært af kampen?

At spille bagfra fungerede for City

Manchester Citys tilgang til at starte angreb fra deres midterforsvar er blevet kritiseret, men i første halvleg, John Stones og Aleksandr Kolarov viste klasse på bolden. Med den modsatte halvdel pakket, duoen gjorde jobbet som midtbanespillere og skiftede spil hurtigt. De blev hjulpet af manglen på tempo og aggression fra en isoleret Fernando Llorente, brede mænd Wayne Routledge og Gylfi Sigurdsson tøver også med at lukke ned.

Byen brugte de brede områder godt

Hjælpehøjrebacken Fernandinho ramlede ofte forbi Kevin De Bruyne og Raheem Sterling for at strække Swanseas forsvar. Visionen om David Silva og tempoet fra Leroy Sane kombinerede endnu mere effektivt nede til venstre, sidstnævnte havde tæsk af Kyle Naughton. Højrebackens afbrydelse af Federico Fernandez gjorde det muligt for Silva at glide ind i feltet, viser stor kontrol med at sætte Gabriel Jesus op til en enkel finish. Det var en lovende hjemmedebut fra brasilianeren, der arbejdede hårdt og holdt bolden godt oppe.

Swansea hang på

Swanseas manglende tempo i fremadgående områder betød, at deres villighed til at læne sig tilbage gjorde mere skade end gavn. Hove bolden hurtigt frem? Llorente ville være i undertal. Vil du bruge mere tid på at spille et præcisionspas? De, der var i besiddelse, ville blive jagtet af en glubende byfrontlinje. Kun nogle fine sidste grøft forsvar fra Alfie Mawson og redninger fra Lukasz Fabianski, som gjorde det godt i at nå Yaya Toures tordnende frispark, holdt Svanerne kun én nede.

Swansea forbedrede sig efter pausen

Uanset hvad Paul Clement sagde i sin halvtidsholdstale virkede. De begyndte at få fem eller seks mand i den modsatte halvdel til at støtte Llorente, halfway-line fouls et tegn på holdets fornyede hensigt. Leroy Fer voksede ind i kampen, mens Martin Olsson lavede gode løb fra venstre back med bolde ind i feltet, tvang en frygtsom Kolarov til at indgive hjørnespark. Fra en af ​​dem, Mawson headede snævert over fra Gylfi Sigurdssons levering nær efter, islænderen rasler også stolpen fra frisparket.

Sen dramatik

Lige da City så ud til at have genvundet en vis kontrol i løbet af de sidste 10 minutter, Swansea-erstatter Luciano Narsingh afskedigede Sigurdsson for et fint venstrebenet strejke. Spillemønstret vendte tilbage til, hvordan det gik i første halvleg, med City, der skubbede alle 10 udespillere ind i den modsatte halvdel, da Sergio Aguero kom ind. Det var Silva og Jesus, hjemmeholdets mest truende angrebsspillere hele kampen, der gik sammen om vinderen. Førstnævnte løftede et dejligt kors for sidstnævnte, hvis første hovedstød blev spildt af Fabianski, før han bankede hjem ved riposten.

Resultatet var omtrent hvad City fortjente, efter at have båret den største trussel på spillebalancen. Imidlertid, der er opmuntring for Clement og Swansea til at tage i deres kamp for at slå drop.