Sheffield Wednesday 3-0 Birmingham:Five Things We Learned

Kan Rhodos bygge videre på sit første mål for uglerne? – themarshalltown.com

Sheffield Wednesday cementerer deres plads i top seks efter en 3-0-sejr over Birmingham – men hvad har vi lært af kampen?

Onsdagen var mere klinisk

Sheffield Wednesdays bedste perioder i kampen kom i kampens første og afsluttende 10 minutter. Det er en ære til målscorerne Jordan Rhodes og Sam Winnall, at de scorede to mål, og holdet scorede tre tilsammen i løbet af de 20 minutter. Sidstnævnte havde en tendens til at falde dybt og linke spil, mens Rhodes spillede på den sidste skulder, møde Ross Wallaces levering i det 9. minut for at vende bolden umarkeret hjem. Hver gang bolden gik ind i Birminghams felt, en flagrende Tomasz Kuszczak, en rystende Jonathan Grounds og et udslæt Paul Robinson så nervøs ud over, hvad duoen kunne gøre.

Birmingham forbedrede sig hurtigt

Inden for tre første halve minutter, Birmingham ramte træværket to gange. Sheffield Wednesdays Sam Hutchinson headede mod sin egen stolpe, mens højrebacken Emilio Nsue, der imponerede fremover, ramte overliggeren efter et indlæg fra David Davis. Den energiske midtbanespiller lagde blandt andet masser af udsvingende indlæg i første halvleg, hjulpet af en onsdag midtbane, der til tider faldt for let tilbage.

Birmingham havde brug for en prikken over i'et

Der var en jævn start på anden halvleg. Værterne truede flygtigt fra Wallaces sætspil, mens Craig Gardner havde adskillige forsøg, rammer sidenettet med et frispark og senere overliggeren med et fast drive fra åbent spil. Den indsats kom dog først, når Gianfranco Zola tilføjede den angribende midtbanespiller Kerim Frei, der kombinerede fremragende med den overlappende venstreback Cheick Keita. Sidstnævnte krydsede til den nærmeste stolpe, men ikke for første gang i år, Lukasz Jutkiewicz gled i det afgørende øjeblik. Hvis Blues havde en aggressiv målscorer som Winnall eller Rhodes, der angreb bolden i det øjeblik, eller faktisk gennem hele spillet, det kunne have været en anden historie.

Bagspillere imponerer

Uden ude og ude fløjspillere, der starter, alle fire bagspillere havde ekstra angrebsansvar. Nsue i første halvleg og Keita i anden udmærkede sig for Birmingham, selv om de af og til frigjorde huller bagved. Owls venstreback Morgan Fox var tættere på den 'langsomme og stabile' side af spektret, men holdkammeraten Jack Hunt på den anden side svarede nogle af hans kritikere. Han var nøglen til hjemmeholdets bedste besværgelser og producerede et vidunderligt indlæg til Winnalls bøjede hovedstød, hvilket satte spillet uden tvivl.

Ræk ud efter 'stjernen'

Efter en glitrende 15/16-kampagne, hvor han lod mesterskabseksperter spinde med sin kontrol og flair, Fernando Forestieri har tilsyneladende ladet berømmelsen komme til hovedet. Efter at være blevet shuntet til venstre for at rumme de fremragende Winnall og Rhodos, argentineren blev hentet for at gøre plads til Adam Reach. Den tidligere Middlesbrough-mand viste sig at være en mere naturlig beboer af venstrefløjens rolle, giver både defensiv balance og evnen til at bære bolden op på banen. Reach gjorde det til det sidste mål, da Blues efterlod huller på bagsiden, skubber højt op på banen, den brede mand afslutter roligt ud over Kuszczak.

Dette var ikke en fejlfri præstation fra Sheffield Wednesday, men de var bedre i begge kasser.