Chelsea 3-0 Middlesbrough Five Things:Ripleys chance?

Chelsea 3-0 Boro – bbc.co.uk

Chelsea rykkede ned Middlesbrough og efterlod sig selv en sejr væk fra Premier League-titlen med en komfortabel 3-0 sejr mandag aften. Hvad har vi lært af spillet?

Chelsea brugte venstre

Marcos Alonso og Eden Hazard kom tidligt ind i farlige områder ved adskillige lejligheder. Førstnævnte ramte træværket øjeblikke efter kick-off, før sidstnævntes borede kryds næsten fik en berøring fra Diego Costa, som blev nægtet af George Friends sidste grøfteindgreb. Adama Traores modvilje mod at spore tilbage og lukke spillere på den flanke efterlod Fabio Da Silva isoleret og tvunget til at forblive stille, at give Hazard og Alonso for meget tid på bolden.

Disciplinerede brede mænd

Faktisk, Hazard og Pedro var uden tvivl mere disciplinerede end Traore, på trods af at spille for tunge favoritter. Chelsea pressede effektivt ind i modstanderens halvdel, men da Marten De Roon, Adam Forshaw eller navnebror Clayton bar bolden ud over halvvejslinjen, deres brede forlænser ville falde ind og spærre plads. Boro havde ikke tempoet eller list til at gøre nogen indhug, så spillets gang ville typisk ende med, at en aflevering kom på afveje for at give Chelsea besiddelse.

For meget plads til Fabregas

Middlesbroughs forsøg på at overbelaste deres defensive tredje betød Cesc Fabregas, en af ​​de bedste pasningsspillere i fodbold i verden, havde plads til at køre showet. Spanieren var til tider en fornøjelse at se, hans berøring udsøgt, hans glatte spilskifte ubesværet præcist. Han opdagede det mindste hul ud over Fabio i feltet efter 22 minutter og valgte Diego Costa, som fandt sin ro til at gå igennem Brad Guzans ben.

Ikke Brads dag

Amerikaneren ville blive megget igen ikke et kvarter senere. Efter at Fabregas orkestrerede endnu en periode med besiddelse, Azpilicueta løftede en aflevering, man kunne forvente af sin landsmand mod Alonso, hvis indsats på nært hold blev afledt gennem Guzans ben på komisk vis. Den tidligere Aston Villa-målmand holdt i det mindste Victor Moses ude ved at blokere med fødderne efter 37 minutter, efter at wing-backen blev frigivet af du-ved-hvem. Guzan har afsendt 15 mål i sine seneste syv og skulle Victor Valdes forlade, hans form kan betyde en chance i næste sæson for Connor Ripley, som har været fremragende i League One for Oldham.

Komfortabel anden halvleg

Da pausen fløjtede, to ting var kendt:Boro ville blive rykket ned den aften, og Chelsea ville fortsætte med at vinde titlen. De dominerede meget af anden halvleg, så det tredje mål var ikke overraskende både i forekomst og måde. Endnu en Fabregas assist og endnu et skud gennem Guzans ben, dette er et fast angreb på nært hold fra Nemanja Matic efter 66 minutter. Blues behøvede aldrig at komme ud af andet gear i de sidste faser, men i det mindste i angreb, deres modstandere kæmpede for at finde noget gear hele sæsonen.