Chelsea 4-3 Watford 10 ting:Hornets' dødbold kæmper

JT fejrer – metro.co.uk

Chelsea afsluttede deres første kamp, ​​siden de blev kåret til mestre med en dramatisk 4-3-sejr over Watford, som var nummer 16 – men hvad lærte vi af kampen?

Watfords tidlige pres

Watford startede med mere taktisk tapperhed, end man kunne have forventet af et hold, der startede fire naturligt siddende midtbanespillere og kun én angriber. Tom Cleverley pressede Kurt Zouma til venstre, fulgt op af Daryl Janmaat på Cesar Azpilicueta, mens Etienne Capoue også fik lov til at presse op. Valon Behrami og Abdoulaye Doucoure sad dybere og var glade for at beholde besiddelsen i et roligt tempo, med Chelsea langsomt til at presse i de tidlige stadier.

Vildt minut for Terry

Efter en dæmpet start, Chelsea begyndte mere at ligne deres sædvanlige jeg, og John Terry scorede i sin næstsidste kamp på broen. Han slog et net ind på stolpen, efter at Watford ikke formåede at cleare et hjørne i det 22. minut fra højre. Festlighederne var ædru øjeblikke senere, da efter en blanding med Nathaniel Chalobah, veteranen headede bolden ind i banen til Capoue, der skød ind med sit første berøring. Inden for to minutter, vi så både et glimt af, hvorfor Terry har scoret i 17 på hinanden følgende sæsoner og, måske, et glimt af, hvorfor tiden er inde for ham at tage af sted.

Sidste tredje vanskeligheder

Det øjeblik af opportunisme fra Capoue repræsenterede Watfords eneste chance i første halvleg. Selvom det er velstruktureret, Watford missede et fokuspunkt, der gjorde det muligt for dem at få tidlige bolde ind i farlige områder og skabe chancer. Mbaye Niang drev ofte bredt og bar Capoue, Watfords midtbanekvartet var ikke naturligt vant til at nå de målscorende positioner, han forlod.

Chelsea voksede i styrke

N'Golo Kante og Chalobah fik et stærkere greb om midtbanen i de sidste faser af første halvleg. Willian så sit skud blokeret af Sebastian Prodl i første halvleg, da Eden Hazard kom i forgrunden. Udtaget to gange af to gode afleveringer fra Kante og så Willian, Belgieren vandt næsten et straffespark af Heurelho Gomes, trak derefter sit skud bredt efter at have skåret ind. Kenedy kom ind bag Nordin Amrabat for første gang, og hans skud blev vendt bagud ved nær-stolpen efter 36 minutter, førte til et hjørne, der forårsagede åbningsmålet.

Dødskamp ve

Watford har lukket flere mål ind fra dødbolde end nogen anden i Premier League, og disse svagheder var meget tydelige på Stamford Bridge. Deres problem hele vejen igennem var ikke så meget at beskæftige sig med de første leverancer, men i stedet forblive fokuseret, indtil faren var helt afværget. Hele enheden var for langsomme til at skubbe ud og klare, i stedet for at invitere deres modstandere til at krydse eller skyde. Azpilicueta gjorde det sidste, hans lave angreb satte Chelsea tilbage i front.

Willian imponerede

langt Chelseas mest konsekvente spiller hele aftenen, den livlige Willian fik en stærk start på anden halvleg, fremtvinger en god redning fra Gomes efter at have skåret ind fra venstre. Efter et andet hjørne, Kenedy krydsede, og Nathan Ake rørte bolden på tværs af mål, så Michy Batshuayi kunne trykke hjem.

Ake og Zoumas fejl

Terry var skyld i Watfords første mål, men han var ikke alene ansvarlig for en dårlig defensiv visning fra Chelsea. Da Daryl Janmaat skar inde fra venstre Zouma, ikke for første gang, timede sin udfordring for hurtigt, så viste Ake ham naivt på sin foretrukne højre fod, og hollænderen krøllede hjem.

Okakas indflydelse

Watfords to mål var kommet gennem to øjeblikke af individualisme, og mens de så fattede ud, det var ikke før Stefano Okaka kom på banen, at de udgjorde en regulær trussel. den italienske, som spillede international fodbold under Antonio Conte, forblev på målscorende positioner og blev belønnet efter 74 minutter. Okaka smækkede hjem efter et fremragende indlæg fra Cleverley, da Watford havde en periode med pres, Behrami skyder bredt fra rækkevidde kort efter.

Endnu en super-sub

Da Cesc Fabregas erstattede Chalobah, spillet vendte tilbage til Chelseas fordel. Spanieren gav dem kontrollen til at komme længere op på banen, hans frispark vippede over, før kollegaen indskiftede Ola Aina fik reddet et langt skud. Fabregas fik dog vinderen, og efter Kante kæmpede om bolden, Willian fyrede midtbanespilleren, der placerede sit skud inden for nær-stolpen lige uden for feltet. Der var tid til uønsket drama, da Prodl blev udvist, men natten tilhørte værterne.

Erfaringer?

For både Chelsea og Watford, Mandagens kamp var opmuntrende og samtidig, en lektion til fremtidig forbedring. Watford skal være langt mere fokuseret på dødbolde, hvis de ønsker at komme videre i næste sæson. hvilket kunne se dem skifte cheftræner igen, hvis mange fans får deres ønske. Chelseas tvivlsomme forsvar tyder på, at der kræves mere dybde for at konkurrere på flere fronter næste valgperiode, men indtil videre skal denne titel nydes.