Man City 5-1 Huddersfield Five Things:Terriers naive?

Aguero fejrer med Sane – football365.com

Efter en tidlig forskrækkelse i deres FA Cup-kamp i femte runde med Huddersfield, Manchester City slog tilbage med fem fine mål hjulpet af en sublim præstation fra Sergio Aguero – men hvad har vi lært af kampen?

Huddersfield udnyttede Bravos skrøbeligheder

Det var en åben start, hvor begge sider truede, Leroy Sanes stramvinklede skud ramte den fjerneste stolpe, men det var Huddersfield, der scorede først. Efter et godt løb fra Jack Payne, den komponerede Phillip Billing rørte bolden på for den tidligere Man City akademiuddannede Harry Bunn, der slog bolden hjem. Claudio Bravo lod bolden gå gennem hans ben og gjorde ikke meget for at fjerne frygten over hans tvivlsomme opvisninger, efter at have holdt kun fire clean sheets i 21 kampe. Huddersfield så velstruktureret ud i de første 15 minutter, presser med energi for at tvinge City til fejlplacerede afleveringer.

Taktisk naivitet fra gæsterne

Da energiniveauet faldt, Huddersfields højtryk var ikke altid til deres fordel. Der var lejligheder, hvor City opfordrede dem til at lukke ned, da det gav dem mulighed for at spille hurtigt igennem deres angribere og finde huller bag midtbanen. En del af grunden til, at midtbanespilleren Dean Whitehead, 35 og midterforsvarer Mark Hudson, 34 og den alsidige forsvarsspiller Martin Cranie, 30, ikke har spillet regelmæssigt i denne sæson, er en mangel på tempo. De optrådte mere under tidligere chef Chris Powell, som gik ind for mere forsigtige taktikker, der ikke krævede tempo i defensive områder. At vælge de spillere og andre, der har haft begrænset spilletid, mens du beder om et højt tryk, vil altid føre til problemer på bagsiden.

Citys voksende dominans betalte sig

Fra det 15. minut og fremefter City tog kontrollen, selvom det tog dem endnu et kvarter at kapitalisere. Appeller om en håndbold af Jon Stankovic blev vinket væk af dommeren, mens andre åbninger kom Citys vej, inden Sane fik udligningen. Tareiq Holmes-Dennis var for langsom til at udfordre Raheem Sterling, der drillede bagspilleren, før han krydsede hans ben og Sane, som viste god bevægelse for at undslippe kløerne på en træg Cranie, tappet hjem. Det mål sparkede i gang en treble på otte minutter fra værterne.

Agueros bur raslede

Tvivlere om Sergio Aguero, denne blog inkluderede, har påpeget hans manglende tempo og arbejdshastighed, stille spørgsmålstegn ved, om han har de egenskaber, der kræves for at føre linjen. Måske motiveret af Gabriel Jesus' fremgang før skaden, der var noget anderledes ved ham onsdag aften. Argentineren konverterede sit straffespark i det 35. minut med fuldendt lethed og scorede holdets fjerde mål i anden halvleg med en dygtighed, nær-post finish. Det mest symbolske øjeblik i hans præstation var dog hans assist til Pablo Zabaleta lige før pausen. Efter Agueros første indsats blev pareret af Joel Coleman, han viste et unikt drive til at reagere og komme først til bolden, før han kvadrede det til sin landsmand. Afløseren Kelechi Iheanacho markerede sin 11-minutters komeo med et mål i skadetid, men Aguero var ikke til at hæve.

Wagners kontroversielle udvalg

Det faktum, at Manchester City har scoret 13 mål i fire FA Cup-kampe mod fornuftig modstand, burde gøre dem til favoritter til at vinde denne konkurrence. Deres hensigt er bevist af Pep Guardiolas beslutning om at spille et hold med fuld styrke, mens Terriers chef David Wagner lavede ni ændringer, Lørdagens møde med Newcastle i tankerne. Forsigtigheden i deres beslutninger er ikke defineret kun af resultatet onsdag aften, men på grund af præstationerne fra begge hold denne weekend.