Doncaster Rovers 2-0 Bradford City Five Things:Marquis stjæler showet

John Marquis' sene spænding gav Doncaster Rovers en 2-0-sejr over ude af form Bradford City mandag aften:her er fem ting fra kampen.

Indviklet Doncaster

Ikke for første gang i denne sæson, Darren Ferguson bad sin Doncaster-side om at overbelaste centrale områder og spille sød one-touch fodbold på trange pladser. Vingen-drejede-højreback Matty Blair havde derfor sjældent plads til at angribe bylinjen, mens midtbanespilleren-vendte-venstreback Niall Mason brugte sin højre fod til at spille bolden inde, frem for udenfor. Sammen med andre midtbanespillere, Jordan Houghton og Luke McCullough, sjældent indtager den ledige brede position, Donnys spil blev overbelastet. Den tendens passede Bradford, der opererede med tre midterforsvarere og til tider tre holdende midtbanespillere; Timothee Dieng, Nicky Law og Callum Guy opsnappede masser af løse bolde i deres defensive tredje.

McMahons leverancer

Simon Graysons side forårsagede de mere første halvleg problemer for modstanderens målmand; Ja, stopper Marko Marosi havde brug for redning på 10 minutter af Joe Wright, da midterforsvareren clearede Diengs hovedstød fra stregen. Det øjeblik, ligesom de fleste af Bradfords bedre, kom fra en bold ind i feltet fra Tony McMahon, hvis levering i det 17. minut blev headet i mål af Romain Vincelot; Marosi var der i hvert fald ved den lejlighed.

Wright beslutning?

Doncasters to halve chancer i åbningsperioden var faldet til Wright efter James Coppingers dødbolde, men den tidligere Huddersfield-mand var ude af målet med begge hovedstød. Midterforsvareren blev involveret igen efter 62 minutter, da Bantams indskiftede Joel Grodowski skar inde og gik under sin udfordring i feltet, men dommer Darren Handley var uberørt. Frem Grodowski, som øjeblikke tidligere slog over baren efter noget godt arbejde fra den dygtige Tyrell Robinson, kortvarigt påvirkede sager, men det var Fergusons ændring, der viste sig at være sigende.

Fergies ændringer

Det er lettere for højrebenede spillere at levere kvalitetskryds fra højre end fra venstre, og det blev tydeligt, når Mason flyttede position; han placerede en vidunderlig bold i det 75. minut for at tillade Marquis at komme foran midterforsvaret Matt Kilgallon og gå hjem. Kilgallons partners forhastede positionering, Nat Knight-Percival, havde længe været ustraffet på grund af de disciplinerede midtbanespillere foran ham, men Doncaster nød den ekstra plads efter åbningen. Alfie Beestin, der imponerede efter at have erstattet Alex Kiwomya, markerede hans tilbagevenden fra skade ved at tee Marquis for et fortjent sekund i tilføjet tid. Dette var ikke en vintageforestilling fra Doncaster, men Fergusons subtile ændringer var nøglen til sejren, der tager dem syv point foran nedrykningsstregen.

Bradford styrtdykkede

Et svimlende ottende nederlag i 2018, i mellemtiden, efterlader Bradford City syv point efter play-off-pladserne, og deres præstation i anden halvleg afslørede et hold, der mangler selvtillid. Hovedårsagen til det kan være fraværet af en klar identitet:mange spillere så ikke lige tilpas ud med at spille boldbesiddelse, men de manglede den fysiske styrke til at spille direkte. Mens de skabte den ulige chance, da magtfulde spillere som Vincelot og Dieng kom ind i feltet, de tilbød ikke nær nok i åbent spil. Målmanden Charlie Wykes tilbagevenden fra suspension vil hjælpe deres sag, men på dette bevis, Grayson har en side, der er et stykke væk fra divisionens elite.