Leicester 2-0 Liverpool Five Things:Formue favoriserer rævene

Shinji Okazaki – mirror.co.uk

Leicester rykkede ind i fjerde runde af EFL Cuppen med en 2-0 sejr over Liverpool, takket være en forbedret præstation i anden halvleg og mål fra nøgleindskifteren Shinji Okazaki og Islam Slimani. Her er fem talepunkter fra spillet.

Shakespeares overraskende udvalg

Craig Shakespeare valgte store angribere Leonardo Ulloa og Islam Slimani, i håb om at afsløre Liverpools dødboldsvagheder. Imidlertid, ved at tilpasse sig oppositionen, han kompromitterede meget af det, Leicester er naturligt gode til. Hverken Slimani eller Ulloa er i stand til at løbe ind bagved eller presse bolden, hvilket betyder, at der var behov for støtte både i og uden for besiddelse. Med kun fire mand på midtbanen, hver gang de forsøgte at presse banen op, de efterlod plads bag sig. Georginio Wijnaldums 16. minuts løb førte til en Liverpool-chance for den livlige Alex Oxlade-Chamberlain, der skød over lige uden for feltet.

Liverpools imponerende venstrefløj

Philipe Coutinhos tilstedeværelse trak Daniel Amartey og Marc Albrighton indenfor for at nægte ham plads, hvilket betyder, at Andrew Robertson havde masser af jord til sig selv på venstre flanke. Den tidligere Hull-backs kryds førte til Liverpools bedre chancer, Oxlade-Chamberlain ser sit skud fra tæt hold blokeret af Ben Chilwell, før Dominic Solanke ikke kunne få den kontakt, han håbede på. På trods af den gode bevægelse af de røde fronttrio - og Robertsons løb - undgik slutproduktet dem.

Leicesters velsignelse i forklædning

Kort efter pausen Ulloa fik en skade og blev efterfølgende erstattet af Shinji Okazaki. Den japanske angriber leverede de besværlige kvaliteter, Leicester ikke havde haft fra Ulloa, vinde bolden inden for få sekunder efter at han kom på. Han indtog også en dybere rolle, hvilket betyder, at rævene havde et system, der var mere beslægtet med 4-4-1-1, så de centrale midtbanespillere Vincente Iborra og Wilfred Ndidi havde mindre jord at dække. Holdet stoppede deres gæster med at spille bagfra lige så let, som de havde gjort i første halvleg og fik derfor fodfæste.

Slimani forbedrede sig

Slimanis fysiske tilstedeværelse, nu vant til sine styrker og Wes Morgan, op til en dødbold, kom i forgrunden. Sidstnævnte bankede bolden ned for Okazaki at afslutte lavt i nederste venstre hjørne efter 65 minutter. Slimani så også langt mere komfortabel ud efter udskiftningen, og algerieren scorede det andet mål 12 minutter efter det første, krøller ind i øverste venstre hjørne. Demarai Grey, som også forbedrede sig efter pausen, kunne have grebet en sen tredjedel efter en cross-field-bold fra Albrighton, men hans curling-indsats blev vippet væk af Danny Ward.

Sammenfattende

Liverpools nederlag betyder, at de kan lægge mere energi i deres Premier League- og Champions League-kampagner. Med titler i begge konkurrencer er det dog usandsynligt, at styrte ud af EFL Cuppen kan forlænge deres ventetid på et trofæ under Jurgen Klopps regeringstid. Dette var en vigtig sejr for Leicester, hvis ejere har øremærket denne konkurrence som en potentiel rute ind i Europa. Deres sejr skyldtes dog næsten udelukkende Liverpools spildsomme første halvlegs afslutning og den uplanlagte introduktion af Okazaki, hvilket tyder på, at formuen favoriserede dem.