Wolves 1-2 Birmingham:Fem ting, vi har lært

Gardner og Davis fejrer Blues' andet – sportinglife.com

Mål fra Maikel Kieftenbeld og David Davis gav Birmingham en 2-1-sejr på udebane til deres West Midland-rivaler, Wolverhampton Wanderers. Men hvad lærte vi af spillet?

Blues var kliniske

Birmingham havde ikke mange chancer. 0-0 Che Adams, en alsidig angriber under seks fod blev tvunget til at spille som den enlige angriber, kæmpede for at komme til høje bolde mod en dominerende Richard Stearman. I modsætning til tidligere spil, Blues tog de chancer, de skabte, selvom de ikke har et bevist nummer ni. Krybskytterinstinkterne kom i stedet til Maikel Kieftenbeld, som forudså Carl Ikemes spild efter Craig Gardners kors for at trykke hjem. Blues angreb en træg Matt Doherty nede til højre igen til det andet mål og David Davis, som ofte nyder at spille sin gamle klub, krøllede bolden ind.

Ulve uinspirerende

Wolves var struktureret rimeligt godt ude af boldbesiddelse i første halvleg, men med bolden, de skabte ikke noget. Jack Price svævede i et par anstændige dødbolde, der førte til hovedstød uden for målet fra Richard Stearman og Jon Dadi Bodvarsson, som var det tætteste værterne kom.

Anden halvlegs pres

To ting ændrede sagen i anden halvleg. For det første, Paul Robinson blev udvist for angiveligt at have grebet Bodvarsson, for det andet, Nouha Dicko kom ind i kampen. Dicko brugte sit rå tempo og kraft til at tvinge Birminghams forsvar tilbage, lader Helder Costa komme mere ind i kampen, end han havde i første halvleg. Duoen slog sig sammen efter 63 minutter, da Costa krydsede for Dicko for at heade mål, fremtvang en refleksredning fra Tomasz Kuszczak. Angriberen fik sit mål 11 minutter senere, kastede på Costas borede kors for at skabe en nervøs finale.

Blues gravede ind

Tidligere kritik af Zolas Birmingham havde været mangel på kamp og defensiv organisation. Efter at Wolves fik et mål tilbage, de sidste 17 minutter var deres chance for at bevise over for fans, at de havde de ting i sig – og de tog den. Gardner havde forenet tropperne ved at tage dem ud til middag i løbet af ugen, og da hans udgang blev gennemtvinget af Robinsons røde kort, han opmuntrede sine spillere til at kæmpe videre uden ham. Den ungdommelige afløser Krystian Bielik efterlignede hans og Robinsons mentalitet ved at sætte nogle afgørende blokeringer ind på trods af et mini-slag. Bielik blev dygtigt assisteret som midterforsvar af en anden ung mand, bagspiller Josh Dacres-Cogley og den mere erfarne Ryan Shotton, magtfulde i luften.

Ulve er for afhængige af enkeltpersoner

Blues-bagvagten var i stand til at forhindre skud fra centrale områder, delvist på grund af Wolves' manglende variation. Så gode som Costa og Dicko var i anden halvleg, Andreas Weimanns sløsede brug af bolden nede til højre betød, at de skulle gøre for meget på egen hånd. Med Ivan Cavaleiro ude af en skade, Paul Lambert var ikke villig til at introducere Romain Saiss eller Bright Enobakhare efter kun at have brugt én udskiftning. Værterne manglede derfor opfindelsen og tempoet til at strække Blues back-line og tvinge spil i forskellige retninger.

Wolves burde have fået et point, men manglede den sidste tredje tapperhed og kvalitet, der krævedes for at gøre det. Rivalerne Birmingham viste de kampegenskaber, der er nødvendige i et derby – for virkelig at genopbygge broer med tilhængere, de skal gentage den samme forpligtelse i alle kampe mellem nu og maj.