Man City 0-0 Stoke Six Things:Silva imponerer

En frustreret KDB – skysports.com

En stædig defensiv opvisning så Stoke City holde Manchester City uafgjort uden mål, trods et sent stævne fra værterne. Men hvad har vi lært af spillet?

Citys forsigtige bagspillere

Gael Clichy var genert for at komme frem i første halvleg, hvilket gjorde det svært for City at isolere Phil Bardsley mod Leroy Sane, dels på grund af de defensive bidrag fra Mame Biram Diouf. Sidstnævnte fremtvang en god redning fra Willy Caballero på fem minutter efter et indlæg fra Erik Pieters, der var en mere eventyrlysten back i første halvleg end Bacary Sagna.

Stoke besatte den modsatte halvdel

Stoke skabte kun to chancer, hvoraf den anden en opportunistisk indsats, som den kejserlige midterforsvarer Bruno Martins Indi ikke kunne forbinde med. At overgå oppositionen var ikke nødvendigvis planen for Mark Hughes, selvom han begyndte at angribe brede mænd Diouf og Ramadan Sobhi, samt to angribere i Saido Berahino og Jonathan Walters. Tilstedeværelsen af ​​disse spillere gav City ting at bekymre sig om på deres egen halvdel, så deres angrebsmomentum blev forstyrret.

Ingen i kassen

Ovenstående var en faktor bag Citys manglende tapperhed fra bolden i første halvleg. Foran Sagna var Jesus Navas, som kom ind i gode områder, men blev svigtet af mangel på fremadløbere, da han var klar til at krydse. Der var tidspunkter, hvor han ville bryde ind i den sidste tredjedel, men alligevel kun så to mænd i kassen, Sane og Sergio Aguero, som selv ofte blev tvunget ind i dybere områder. Brede mænd ville enten krydse tidligt til ingen, eller giv Stoke

Tidevandet vendte

To ændrede dynamikken i spillet i anden halvleg. For det første, Sagna og Clichy lavede flere overlappende løb for at skabe plads til De Bruyne og Sane. Dette strakte de defensive krav fra de centrale midtbanespillere Joe Allen og Geoff Cameron, som så stærk ud i første halvleg, men begyndte at blive overrendt. For det andet indskiftede David Silva erstattede en ineffektiv Yaya Toure og hjalp City med at bevare boldbesiddelsen bedre i den sidste tredjedel. Han smuttede en række kloge gennembolde til Kevin De Bruyne, der borede ind fra højre, hvilket skabte chancer for Aguero og Sane. En spild afslutning i anden halvleg betød, at værterne kun klarede et skud på mål hele aftenen.

Stoke holdt fast

Efterhånden som kampen skred frem, intensiteten af ​​Citys angreb byggede langsomt op. Samtidig med det, Stokes fokus skiftede fra at holde bolden længere fremme til det mere kortsigtede syn på at klare deres linjer, Ryan Shawcross integreret i deres defensive indsats. Hver spiller arbejdede så hårdt defensivt, at når Sobhi eller Allen rykkede frem, de havde ikke benene til at skabe noget af substans.

Hvad det betyder

På trods af snakken om stagnation i Stoke, de har været i fremragende form med 15 point fra ni kampe i 2017. Denne stædige defensive opvisning svarer til en vis grad på kritik af kapitulation mod topholdene, uden sejre mod top seks opposition siden 2. juledag 2015. Citys manglende kapitalisering, mens den var på toppen, betyder, at de er ti point efter Chelseas førende. De næste syv dage byder på ture til Middlesbrough og Monaco, som deres håb om sølvtøj nu afhænger af.