Stoke City 1-0 Swansea City Six Things:tilpasningsevne konge i Potteries

Bruno Martins Indi slår Wayne Routledge til bolden – bbc.co.uk

Joe Allen slog til mod sin tidligere klub for at give underpræsterede Stoke City en 1-0-sejr over hurtigstarterne Swansea City. Her er vores seks ting fra spillet.

Glat Swansea

Swansea var det mere driftige hold i første halvleg. De fik bagspillerne Connor Roberts og Martin Olsson højt oppe på banen for at skabe overbelastning og spille flot, trekant passerer. Mens Daniel James spillede til venstre for en front to på papiret, han drev ind i venstre kanal i besiddelse, mens venstre midtbanespiller George Byers bevægede sig indenfor; duoen faldt sammen for at skabe en back-post chance for Wayne Routledge, hvems hoved blev bøjet over. Potters mænd var også velstrukturerede uden bolden; de vidste før kampen, at Ryan Shawcross ikke var den mest komfortable på bolden og gav ham dermed plads, men afbrød pasningsbanerne for at forsøge at fremkalde fejl.

Stokes første halvleg chancer

Ironisk, det var en håbefuld bold fra Shawcross, der førte til Stokes bedste første halvleg chance for Benik Afobe, som blev vel benægtet af Mulder. Angriberen, som forbedrede sig efterhånden som spillet gik, nikkede den imponerende Joe Allens præcise levering til bagerste stolpe, men den stille Tom Ince kunne kun skyde uden for mål. Selvom Stoke ikke brugte meget tid på forreste fod i den første halvleg, den individuelle kvalitet i deres side tillod dem at skabe de klarere chancer.

Allens heldige vinder

Stokes mål, som kom fra den første chance i anden periode, havde et element af lykke over sig. Inces skud kanonerede Benik Afobe, og mens Swanseas offsidefælde så ud til at være i orden, bolden faldt til Joe Allen, som var perfekt placeret til at ramme sin tidligere klub trods appellerne. Selvom Stoke måske var lidt heldig at være foran på det tidspunkt, målscorer Allen fortjente sit mål, hans uselviske arbejde og klasse i besiddelse havde gjort ham til en af ​​de stærkeste spillere på banen.

Rowetts positive forandring

Swansea reagerede godt indledningsvis - og nød en 10-minutters periode af fremtrædende rolle, da Oliver McBurnie og Yan Dhanda kom på banen - men Stoke klarede konkurrencen effektivt derpå. I stedet for at kigge efter at holde kæft, som Rowetts Birmingham-hold havde en tendens til at gøre, de blev faktisk mere positive. Stedfortræder Saido Berahino, der erstattede den skuffende Mame Biram Diouf, tilføjet frisk energi i toppen, hvilket betød, at Ryan Woods og co. var i stand til at tage kontrollen mod en stadig mere tam Swansea-side.

Blandet nat i Potteries for Potter

Graham Potter fik sin oprindelige spilleplan rigtig, men mange af hans spillere er på et tidligt stadium af deres udvikling, så det er måske forståeligt, at Swanseas slutprodukt ikke var helt så raffineret, som han kunne ønske sig. Det, der kan bekymre Potter, er, at hans spillere ikke engagerede sig i bolden i de afsluttende faser, selv når de ikke havde noget at tabe. Holdets strategi er normalt at holde en beskeden form, stole på, at besiddelse vil blive hentet og opbygge angreb tålmodigt, men måske var de nødt til at vise mere presserende karakter i denne særlige situation, selvom McBurnie kom spektakulært tæt på en dramatisk udligning.

Fleksibiliteten var konge

Stoke var ikke overbevisende i aften, men det, der fik dem til sejren, var deres tilpasningsevne; takket være Allens klasse, Pieters aggression og Rowetts gode udskiftning, de viste mineralerne til at omfavne de våde forhold og vokse ind i spillet. Der er masser af arbejde forude for Stoke for at leve op til deres pre-season fakturering - og de bliver nødt til at starte kampene langt stærkere, end de gjorde her - men denne sejr giver dem en mulighed for at bygge.