Leeds mod Sheffield Wednesday:første målnøgle

Fessi tilbage i form?

Leeds 2-0-sejr hos Yorkshire-rivalerne Sheffield Wednesday var deres første sejr i sæsonen og uden tvivl en, der skabte en vis tro på en vanskelig start på kampagnen.

Efter en jævn første halvleg, Garry Monks hold fik det første mål efter pausen og slog derefter på kontra. Den type præstation er symbolsk for deres kampagne til dato. Kun seks hold har scoret færre mål i første halvleg – ingen har lukket færre ind – og det første mål er normalt afgørende for holdets selvtillid.

Når deres metoder til at starte reserveret giver bagslag, Leeds kan mangle inspiration til at komme sig, efter at have undgået nederlag i kun tre af de 13 kampe, hvor de indkasserede først.

Sheffield Wednesday indkasserede åbningen mod Brentford og tabte 2-1. For nylig, Uglerne havde ikke skabt for mange chancer og vundet kampe gennem klinisk afslutning, men i midtugen, det var det modsatte. De havde masser af åbninger og mållinjekampe, men tabte til to dødbolde og scorede, det tog et øjebliks magi på skadestid fra Fernando Forestieri.

Tegnene er, at 'Fessi' er tilbage på sit bedste med to mål i lige så mange kampe, den anden ved Nottingham Forest, der så argentineren dykke ned i udepublikummet. Den fejring virkede meningsfuld, givet spørgsmålstegn omkring ham denne sæson.

Sidste sæson, han havde spillet uge efter uge i sin foretrukne nummer 10 rolle og var uundværlig ved siden af. Efter kontraktsagaen tilbage i august, derefter ankomsten til januar af to dokumenterede angribere i Sam Winnall og Jordan Rhodes, han er blevet jaget ud og hans betydning er aftaget. Tvivlen over hans holdning er blevet forværret af Carlos Carvalhals beslutning om at droppe ham på bænken mod Blackburn. Denne udvikling har skabt en vis usikkerhed i Forestieri. Hvis han fortsætter sin nuværende form, at usikkerhed kunne være tingen til at sparke hans karriere tilbage i livet.

Denne gang, den gådefulde tryllekunstner står over for Robert Green, der efter en rystende start er blevet en nøglemand for Leeds. Hans arbejde har bevaret sejre over de mindre sider såvel som et point i sidste uge i Ipswich, og værterne får et løft af Pontus Janssons nylige tilbagevenden. svenskeren, Monk hævdede i denne uge, har dannet det bedste midterforsvarerpar i Championship med Kyle Bartley. Duoen vil blive beskyttet af midtbanens hårde mand Liam Bridcutt, som forventes at starte efter at have imponeret, da han kom ind til anden halvleg på Portman Road.

Leeds kæmper dog for mål med seks i deres seneste seks og tre nederlag i træk mod modstanden i den øverste halvdel. Hjælpet af deres egen hårde mand i Sam Hutchinson, Sheffield Wednesday har holdt fire clean sheets i deres seneste ni kampe og håber på en femte sejr i seks.

Fodboldlaboratoriets dom: 0-1
Betting tip: Sheffield Wednesday trækker ingen væddemål ved lige