Oxford mod AFC Wimbledon:Payne nøglen

Jack a Payne til forsvar – oxfordmail.co.uk

Jack Payne var lidt uheldig ikke at få mere spilletid i Championship med Huddersfield, men han har igen vist sin klasse på dette niveau med Oxford United.

Ex-Southend nummer 10 udmærker sig ved at finde pladser foran forsvaret for at skabe åbninger. Selvom han ikke scorede i Peterborough i sidste uge, hans bevægelse og sammenspil i anden halvleg var nøglen til 4-1-sejren. Hans intelligens bringer det bedste frem i midtbanespillere som Joe Rothwell, der elsker at bryde frem fra dybet, som vi så til det tredje mål.

Rothwell er en af ​​ni forskellige spillere, der har scoret for U'erne i ligaen, så forskellig er deres trussel. Derimod AFC Wimbledon har kun tre målscorere, og en af ​​dem holder midtbanespilleren Nadjim Abdou, hvis eneste strejke kom på åbningsdagen 1-1 uafgjort med Scunthorpe.

Opvisningen i anden halvleg på Glanford Park inspirerede til en vis optimisme for den kommende sæson. Imidlertid, de formåede ikke at score i syv af de efterfølgende 10 kampe, efterlader dem inde i de nederste fire på målforskel på dette tidlige stadie.

De mangler angrebsmuligheder, i det omfang, at forsvarsspilleren Darius Charles blev indsat på toppen i de sidste 10 minutter på Southend. Charles har spillet som angriber tidligere i sin karriere, men hans brug sætter spørgsmålstegn ved beslutningen om ikke at tilføje en like-for-like erstatning for Tom Elliott.

Cody McDonald er en god målscorer, men han er ikke den største og har, historisk set, spillede bedst med en målmand ved siden af ​​sig. Når Lyle Taylor går bredt ud, eller Andy Barcham sporer tilbage for at hjælpe George Francomb, han kan blive isoleret, hvilket gør det svært at få kvalitetsservice ind i ham.

Den hurtige Kwesi Appiah kunne have forestillet sig sine chancer i pausen mod Mike Williamson, hvem er ikke den hurtigste. Imidlertid, den tidligere Newcastle-centerforsvarer blev droppet i Peterborough til fordel for et partnerskab mellem Curtis Nelson og John Mousinho. Sidstnævnte har en vis erfaring, efter at have vundet to oprykninger med Burton, men han er også lidt hurtigere end Williamson og passer mere til Oxfords boldbesiddelse.

På venstrefløjen, Rob Hall har steget endnu et niveau i denne periode og kan forårsage problemer for Barry Fuller, for hvem alderen indhenter. Oxford skal bare bruge Paynes håndværk for at bringe ham, Rothwell og andre i spil.

Fodboldlaboratoriets dom: 2-0