Preston mod Brentford:mål uden Hogan

Fortjener Smith og O'Kelly nye aftaler?

Da disse hold sidst mødtes i Griffin Park tilbage i september, Brentford vandt 5-0, men det skal ikke bruges som en målestok for, hvad man kan forvente.

Til at starte med, alle, der deltog i den kamp, ​​vil sige, at resultatlinjen var en uretfærdig afspejling af balancen i spillet. Preston dominerede i starten af ​​begge halvlege, og fire af Brentfords mål kom i de sidste 16 minutter, når deres modstandere jagtede spillet.

Bierne hentede 23 point fra de følgende 20 kampe, mens Preston har samlet 35 fra 22. Lilywhites kæmper ikke uden midterforsvarer Bailey Wright så meget som man kunne forvente, holde nullet mod Barnsley sidste gang. Den altid pålidelige Tommy Clarke samarbejdede med Paul Huntington med succes hos Oakwell, men den målløse uafgjort hjalp ikke meget på deres svage play-off-håb.

Brentfords top seks forhåbninger sluttede for uger siden, så positive seneste præstationer har langsigtede konsekvenser. Deres nye signaturer – Florian Jozefzoon sammen med hjemvendte Sergi Canos og Jota, sidstnævnte nøgle til et slutspil i 14/15 – tilføj tempo i angrebet. Holdet slog Aston Villa 3-0, en kamp, ​​der så nogle fine individuelle opvisninger med Ryan Woods, der dikterede spillet fra midten af ​​parken.

Scott Hogan er flyttet til Villaen, siden han scorede et hattrick mod North End, men Lasse Vibe har begrænset det slag ved at føre linjen godt på det seneste. En stærk præstation mod ledere Brighton har forbedret moralen, selv om en udligning i sidste øjeblik nægtede dem tre point tilbage med yderligere tre mål. Den visning var nok til at overbevise bestyrelsen om at forlænge Dean Smith og Richard O'Kellys kontrakt indtil 2019.

Duoen har klaret sig rimelig godt inden for deres budgetmæssige begrænsninger, og det samme kan siges om Simon Grayson. Hans hold har kæmpet tilbage for at snuppe usandsynlige point mod Ipswich, takket være Jordan Hugills udligning i det 89. minut og på Villa Park, hvor angriberen scorede en anden halvleg.

Og stadigvæk, mens den stadig mere sandsynlige 12.-9. plads ville repræsentere en god sæson for Preston, det kan også være præget af skuffelse. Der har været tidspunkter, hvor hans hold har kørt på et miniløb og set ud til at kunne plage top seks, viste derefter en mangel på angrebshensigt fra starten af ​​de efterfølgende kampe. Det skete i november med de to hjemmekampe mod Wolves og Burton, et lignende mønster, der fandt sted i de sidste fire uger, der fulgte efter en imponerende 2-0-sejr over Brighton.

Lancashire-holdet har brug for mindst 10 point fra deres næste fire over februar for at have en chance for at komme ind i top seks. Mens deres forsvar er mere robust end det, der spillede de sidste 16 minutter i Griffin Park sidste gang, de har måske ikke forkant til at få de resultater, de har brug for.

Fodboldlaboratoriets dom: 1-1