Portsmouth 0-1 Rotherham Five Things:usammenhængende Pompey

Taylor vandt vinderen – bbc.co.uk

Jon Taylors første halvlegs mål gav Rotherham deres anden sejr i sæsonen, en 1-0 triumf på Fratton Park. Her er fem vigtige talepunkter fra spillet.

Pompey ude af sync

Kenny Jackett introducerede et tre-ved-back-system, og spillerne tilpassede sig ikke. Af angrebstrioen Brett Pitman, Oliver Hawkins og Conor Chaplin, kun sidstnævnte var i stand til at levere meget tempo, og han havde en rolig første halvleg. Der blev spillet mange håbefulde lange bolde til Hawkins, men målmanden var domineret af Richard Wood, og midtbanespillerne hentede ikke de anden bolde. Brett Pitman håbede i mellemtiden at være det kreative omdrejningspunkt, men hans dybere rolle betød, at han ikke kunne komme ind i målscoreområder, hvor han har trives i hele sin karriere.

Rotherhams organisation

Paul Warne tog en risiko ved at ændre tre af de fire bagerste, der tabte 2-0 til Charlton ugen før, men det virkede. Michael Ihiekwe var den eneste overlevende fra det forsvar og retfærdiggjorde sin fastholdelse med en kommanderende visning fra luften, han og Wood godt beskyttet af den disciplinerede Darren Potter og den dynamiske Will Vaulks.

Ingen Proctor? Intet problem.

Angriberen Jamie Proctors skade tvang Warne til at starte med Kieffer Moore som den enlige frontmand, hvilket gavnede holdets taktiske sammensætning i første halvleg. Lee Frecklington, Ryan Williams og Jon Taylor kunne have været nødt til at udføre mere velovervejede roller i en 4-4-2, men med ekstra frihed kombinerede de to sidstnævnte til åbneren. Williams spillede gennem Taylor, der havde strejfet ind i et centralt område, inden han affyrede bolden i øverste højre hjørne.

Subs boostede Pompey

Jackett skiftede til 4-4-2 ved pausen og lavede en dobbelt udskiftning, med Matty Kennedy og Nathan Thompson ind i kampen for at løfte hjemmeholdets præstation. De angreb stort set nede til venstre i anden halvleg med et væld af spillere, inklusive til tider midterforsvarer Matt Clarke, søger at give overbelastninger og skabe plads til Kennedy. Kantspilleren satte en række kryds og Jamal Lowe formåede at komme til bagerste stolpe foran Ben Purrington ved adskillige lejligheder, at se hans 49 minutters indsats afbøjet. En halv time senere krydsede den plyngende Clarke for Lowe, men han kunne ikke helt få kontakt, så Rotherham holdt fast i sejren.

Sammenfattende

På trods af deres stigninger i anden halvdel, Portsmouth manglede en vis grad af kvalitet i den sidste tredjedel. De havde stadig fornemmelsen af, at en side stadig fik styr på et nyt system og en mindre besiddelsesbaseret tilgang. Millers fortjente sejren baseret på deres første halvleg, og selvom de var nødt til at grave mere efter pausen, det positive er, at de gjorde det. Efter sidste sæsons tarmløse opvisninger, Rotherham har mindst 11 spillere, der kæmper om trøjen.