Crewe 2-0 Colchester Seven Things:Dagnall dobbelt

Chris Dagnall

Crewe Alexandra slog Colchester Uniteds håb om slutspil i League Two med en 2-0-sejr, som kom takket være Chris Dagnalls bøjle - men hvad har vi lært af spillet?

Crewes lyse start

David Artells hold startede stærkere og så godt ud af deres midtuges 3-0-sejr på Crawley. Jordan Bowery scorede i Sussex, men hans sidste hånd undgik ham lørdag, skyder egenrådig lige uden for feltet, inden han missede en simpel back-post-chance. Med andre ankomst midt i sæsonen viser Callum Cooke dog typisk opfindelse på midtbanen, skiltene var positive, og Chris Dagnall scorede åbningen. Veteranangriberens dykkende hovedstød berørte George Coopers indsvingende frispark fra højre i det 26. minut for at give Crewe en fortjent føring.

Ubalanceret Colchester

Colchesters problem i første halvleg var ikke så meget mangel på evner, men mangel på tro på det. Højre kantspiller Tariq Fosu-Henry, som tidligt erstattede Sammie Szmodics, kom tættest på med et improviseret saksespark, men ligesom den venstresidede kollega Brennan Dickenson, han var for ærlig i positionsspil. Hverken Tom Lapslie eller Sean Murray havde de defensive egenskaber til selvsikkert at påtage sig rollen som 'ankermand', hvilket betyder, at angribende spillere ikke stolede på, at de bagved gjorde arbejdet. Resultatet var isolation for den meget udskældte Chris Porter, som til tider var den eneste spiller i den modsatte halvdel.

Bingham styrede det

Fraværet af en betroet holdende midtbanespiller plagede begge hold i deres League One-nedrykningskampagner, men Crewe har måske lige fundet en i Billy Bingham. Selvom det ikke ligefrem er et kraftcenter, Bingham vaskede løse bolde op, screenede de fire bagerste og startede angreb med enkelthed. Den tidligere Dagenham-mand blev dygtigt bakket op af midterforsvarene George Ray og Ben Nugent, der afslørede angreb hensynsløst.

Colchesters pres i anden halvleg

John McGreals hold forbedrede sig efter pausen. Der var mere hensigt om deres spil, og fremadvendte mænd så ud til at gøre deres tilstedeværelse kendt længere oppe på banen. Rekeil Pike havde kæmpet med den fysiske side i første halvleg, men brugte noget styrke til at dumme bolden for Murray, der brød venstre ned for at sætte Fosu-Henry op til at skyde over. Læseakademiets kandidat havde energien og bevægelsen til at komme ind på gode områder, men ikke kvaliteten eller beslutningstagningen, der matcher, hans frispark i det 66. minut lige på Ben Garratt.

Garratt ikke strakt

Mens Colchesters struktur og opbygningsspil var bedre efter pausen, deres skydning var det ikke. Bedste anstrengelser blev ramt direkte på Garratt, inklusive indskiftede Macaulay Bonnes hovedstød og Murrays langskud, sidstnævnte via afbøjning. Søgende venstresidede kryds fra de stadig mere eventyrlystne Dickenson og Matthew Briggs blev forsvaret godt af Ray, som ofte beskyttede Porter fra bolden ved den nærmeste stolpe.

Crewe klarede stormen

Robust forsvar af deres egen boks så Crewe igennem perioderne med pres i anden halvleg, de stod over for. De fik et andet mål efter et fint afleveringstræk nede til højre, der involverede Bowery og Cooke, giver Dagnall mulighed for at feje hjem fra tæt hold på 84 minutter. Dagnall blev derefter nægtet sit hattrick af en pointløs redning fra Sam Walker, som også nægtede Bowery ved den nærmeste post for at undgå yderligere skade.

Hvad det betyder

Colchester konkurrerede ikke rigtigt i første halvleg, og da de begyndte efter pausen, de kunne ikke finde den nødvendige kvalitet til at springe Wycombe og Mansfield i slutspillet. Crewe har intet at spille for, men de spillede, som om de gjorde. Jernbanemændene skabte klare chancer i spillets indledende og afsluttende kvarter, mellem hvilke de forsvarede deres straffesparksboks kraftigt, viser sammenhold hele vejen igennem.